Välj en sida

Konservering av eteriska oljor: 10 tips för att använda mindre eteriska oljor

Konservering av eteriska oljor: 10 tips för att använda mindre eteriska oljor

De fördelar som eteriska oljor erbjuder när de används på ett förnuftigt sätt är ovärderliga för mig. Men i slutändan kan eteriska oljor vara dyra, och det är klokt att vara förnuftig när man använder dem.

Att göra vår del för att använda eteriska oljor med måtta kan vara till hjälp för vår budget, och en förnuftig användning kan också göra en kollektiv skillnad när det gäller att stödja bevarandet av växter som bär på eteriska oljor.

Bara för att en eterisk olja är lättillgänglig idag betyder det inte att den alltid kommer att vara lätt eller prisvärd att köpa. Det krävs en betydande mängd växtmaterial för att producera eteriska oljor, och avkastningen av eteriska oljor tenderar att vara mycket låg.

10 tips för att använda mindre eteriska oljor på ett effektivt sätt

 • Många säkerhetstips och riktlinjer för eteriska oljor stöder en måttlig användning av eteriska oljor. Överväg att införa säkerhetsriktlinjer för eteriska oljor i din aromaterapi eftersom de också kan bidra till att bevara eteriska oljor och spara pengar.
 • Mindre är mer. Använd inte mer eteriska oljor än nödvändigt för att uppnå ditt mål. Om bara en droppe behövs för att uppnå ditt mål, använd inte mer än så.
 • När du först börjar arbeta med recept med eteriska oljor kan dina eteriska oljeblandningar och formuleringar lukta svagt till en början. Försök att motstå frestelsen att tillsätta mer eterisk olja till receptet bara för att få det att lukta mer potent. Detta kan vara slösaktigt och kan till och med vara riskabelt. Utforska länken ovan för att lära dig hur du enkelt kan övervinna detta.
 • Eteriska oljor måste spädas tillräckligt innan de appliceras lokalt. Detta faller under paraplyet för säkerhet för eteriska oljor, men det är också ett viktigt tips för att bevara eteriska oljor. Vissa företag och säljare är starka förespråkare för att använda eteriska oljor i full styrka på huden. Jag rekommenderar inte denna praxis. Denna praxis uppmuntrar på ett osäkert sätt kunderna att använda mer eterisk olja, vilket leder till att kunderna köper oftare. Denna praxis kan vara osäker och kan leda till slöseri med eteriska oljor.
 • Bekräfta att din metod för användning av eteriska oljor är optimal för den nytta du försöker uppnå. I annat fall kan du slösa bort eterisk olja. Om du till exempel vill använda en eterisk olja för ett känslomässigt bekymmer kan du kanske få mer nytta av att använda en personlig inhalator än att applicera den eteriska oljan eller blandningen (säkert utspädd, förstås) på dina fotbottnar.
 • Sprid inte kontinuerligt. Det är säkrare att diffusera med jämna mellanrum och det hjälper till att bevara den eteriska oljan. För mer information, se Säkerhetstips för diffusorer av eteriska oljor.
  Utom under speciella omständigheter bör diffusering av eteriska oljor ske av en specifik anledning, inte bara för att få rummet att lukta ”gott”.
 • Överväg att använda personliga inhalatorer. En personlig inhalator med eteriska oljor kan räcka i flera månader, och den kräver endast cirka 10-15 droppar eterisk olja. Jag älskar inhalatorer för eteriska oljor eftersom de är så bärbara och gör att du kan inhalera din önskade eteriska olja eller blandning när du vill.
 • Överväg att tillsätta en enda droppe av en eterisk olja eller en blandning till en testremsa för doftämnen och använd testremsan som en passiv diffusor. Dofttestremsor är prisvärda och gör det enkelt att aromatiskt bedöma och njuta av en enda droppe eterisk olja. Jag använder en liten trådplaceringskort-/fotohållare för att hålla dofttestremsan på plats. Dofttestremsor finns tillgängliga från flera av Aromatisk.se uppskattade annonsörer. Hållarna finns till överkomliga priser på Amazon. När jag vill inhalera doften lyfter jag helt enkelt testremsan till min näsa genom att hålla fast hållarens bas. I Aromatisk.se guide för att utvärdera aromen av en eterisk olja finns mer information om dofttestremsor.
 • Att sniffa en eterisk olja upprepade gånger ur flaskan är inte ett effektivt sätt att bevara eterisk olja. Vi gör säkert alla detta när vi får en ny eterisk olja och vid varierande tillfällen efteråt. Men ju mer vi gör detta, desto mer syre kan vi utsätta oljan för. Syre kan få en eterisk olja att oxidera och förkorta dess hållbarhet och terapeutiska nytta. Det kan också göra vissa eteriska oljor mer känsliga för huden. Istället är det bäst att använda en testremsa för doftämnen eller en personlig inhalator.

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...