Välj en sida

Konservering av eteriska oljor: 10 tips för att använda mindre eteriska oljor

Konservering av eteriska oljor: 10 tips för att använda mindre eteriska oljor

De fördelar som eteriska oljor erbjuder när de används på ett förnuftigt sätt är ovärderliga för mig. Men i slutändan kan eteriska oljor vara dyra, och det är klokt att vara förnuftig när man använder dem.

Att göra vår del för att använda eteriska oljor med måtta kan vara till hjälp för vår budget, och en förnuftig användning kan också göra en kollektiv skillnad när det gäller att stödja bevarandet av växter som bär på eteriska oljor.

Bara för att en eterisk olja är lättillgänglig idag betyder det inte att den alltid kommer att vara lätt eller prisvärd att köpa. Det krävs en betydande mängd växtmaterial för att producera eteriska oljor, och avkastningen av eteriska oljor tenderar att vara mycket låg.

10 tips för att använda mindre eteriska oljor på ett effektivt sätt

 • Många säkerhetstips och riktlinjer för eteriska oljor stöder en måttlig användning av eteriska oljor. Överväg att införa säkerhetsriktlinjer för eteriska oljor i din aromaterapi eftersom de också kan bidra till att bevara eteriska oljor och spara pengar.
 • Mindre är mer. Använd inte mer eteriska oljor än nödvändigt för att uppnå ditt mål. Om bara en droppe behövs för att uppnå ditt mål, använd inte mer än så.
 • När du först börjar arbeta med recept med eteriska oljor kan dina eteriska oljeblandningar och formuleringar lukta svagt till en början. Försök att motstå frestelsen att tillsätta mer eterisk olja till receptet bara för att få det att lukta mer potent. Detta kan vara slösaktigt och kan till och med vara riskabelt. Utforska länken ovan för att lära dig hur du enkelt kan övervinna detta.
 • Eteriska oljor måste spädas tillräckligt innan de appliceras lokalt. Detta faller under paraplyet för säkerhet för eteriska oljor, men det är också ett viktigt tips för att bevara eteriska oljor. Vissa företag och säljare är starka förespråkare för att använda eteriska oljor i full styrka på huden. Jag rekommenderar inte denna praxis. Denna praxis uppmuntrar på ett osäkert sätt kunderna att använda mer eterisk olja, vilket leder till att kunderna köper oftare. Denna praxis kan vara osäker och kan leda till slöseri med eteriska oljor.
 • Bekräfta att din metod för användning av eteriska oljor är optimal för den nytta du försöker uppnå. I annat fall kan du slösa bort eterisk olja. Om du till exempel vill använda en eterisk olja för ett känslomässigt bekymmer kan du kanske få mer nytta av att använda en personlig inhalator än att applicera den eteriska oljan eller blandningen (säkert utspädd, förstås) på dina fotbottnar.
 • Sprid inte kontinuerligt. Det är säkrare att diffusera med jämna mellanrum och det hjälper till att bevara den eteriska oljan. För mer information, se Säkerhetstips för diffusorer av eteriska oljor.
  Utom under speciella omständigheter bör diffusering av eteriska oljor ske av en specifik anledning, inte bara för att få rummet att lukta ”gott”.
 • Överväg att använda personliga inhalatorer. En personlig inhalator med eteriska oljor kan räcka i flera månader, och den kräver endast cirka 10-15 droppar eterisk olja. Jag älskar inhalatorer för eteriska oljor eftersom de är så bärbara och gör att du kan inhalera din önskade eteriska olja eller blandning när du vill.
 • Överväg att tillsätta en enda droppe av en eterisk olja eller en blandning till en testremsa för doftämnen och använd testremsan som en passiv diffusor. Dofttestremsor är prisvärda och gör det enkelt att aromatiskt bedöma och njuta av en enda droppe eterisk olja. Jag använder en liten trådplaceringskort-/fotohållare för att hålla dofttestremsan på plats. Dofttestremsor finns tillgängliga från flera av Aromatisk.se uppskattade annonsörer. Hållarna finns till överkomliga priser på Amazon. När jag vill inhalera doften lyfter jag helt enkelt testremsan till min näsa genom att hålla fast hållarens bas. I Aromatisk.se guide för att utvärdera aromen av en eterisk olja finns mer information om dofttestremsor.
 • Att sniffa en eterisk olja upprepade gånger ur flaskan är inte ett effektivt sätt att bevara eterisk olja. Vi gör säkert alla detta när vi får en ny eterisk olja och vid varierande tillfällen efteråt. Men ju mer vi gör detta, desto mer syre kan vi utsätta oljan för. Syre kan få en eterisk olja att oxidera och förkorta dess hållbarhet och terapeutiska nytta. Det kan också göra vissa eteriska oljor mer känsliga för huden. Istället är det bäst att använda en testremsa för doftämnen eller en personlig inhalator.

Aktuellt

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthetEteriska oljor har använts i tusentals år som en form av naturlig läkning och botemedel. På senare tid har de blivit populära som ett sätt att ge håret liv och tjocklek samtidigt som de främjar tillväxten. Den...

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet?

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet?

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet?Förspel, kramar, kyssar, champagne och ostron kan hjälpa dig att förbereda dig för intimitet. Vissa eteriska oljor har afrodisiakala egenskaper och kan få dig på humör. Forskning tyder på att flera...

Kan aromaterapi vara användbart för barn?

Kan aromaterapi vara användbart för barn?

Kan aromaterapi vara användbart för barn?Aromaterapi är en holistisk läkekonst som innebär användning av eteriska oljor, som är högkoncentrerade växtextrakt. Aromaterapi kan ha terapeutiska effekter på det fysiska och känslomässiga välbefinnandet för vuxna så väl som...

Alla växter producerar inte användbara eteriska oljor

Alla växter producerar inte användbara eteriska oljor

Alla växter producerar inte användbara eteriska oljorNär du tittar på Aromatisk.se katalog över eteriska oljor och när du besöker välrenommerade aromaterapihandlare/leverantörer kommer du att märka att eteriska oljor inte finns kommersiellt tillgängliga för många...

De växtdelar som producerar eteriska oljor

De växtdelar som producerar eteriska oljor

De växtdelar som producerar eteriska oljorEteriska oljor kan destilleras från många olika växtdelar, inklusive rötter, stammar och stjälkar, blad, gräs eller nålar, hartser, blommor, frukter och frön. Precis som människokroppen tjänar dessa olika växtdelar olika...

Vikten av att använda botaniska namn för eteriska oljor

Vikten av att använda botaniska namn för eteriska oljor

Vikten av att använda botaniska namn för eteriska oljorEn växts vanliga namn är det namn som vi använder för att referera till en botanisk växt. Exempel på vanliga namn är eukalyptus, apelsin, kamomill och lager. Som i alla dessa exempel kan dock olika växter ibland...

Invärtes användning av eteriska oljor

Invärtes användning av eteriska oljor

Invärtes användning av eteriska oljorVarför kan jag inte hitta någon specifik information om intern användning av eteriska oljor på Aromatisk.se? Aromatisk.se är värd för miljontals personer från hela världen. Aromatisk.se besökare har olika nivåer av medvetenhet om...

Hur testar man eteriska oljor på huden

Hur testar man eteriska oljor på huden

Hur testar man eteriska oljor på hudenVissa eteriska oljor kan orsaka irritation, sensibilisering eller reaktioner hos vissa personer. Även eteriska oljor som aktivt har marknadsförts som anmärkningsvärt säkra att använda (t.ex. lavendelolja och tea tree-olja) har...