Välj en sida

Konservering av eteriska oljor: 10 tips för att använda mindre eteriska oljor

Konservering av eteriska oljor: 10 tips för att använda mindre eteriska oljor

De fördelar som eteriska oljor erbjuder när de används på ett förnuftigt sätt är ovärderliga för mig. Men i slutändan kan eteriska oljor vara dyra, och det är klokt att vara förnuftig när man använder dem.

Att göra vår del för att använda eteriska oljor med måtta kan vara till hjälp för vår budget, och en förnuftig användning kan också göra en kollektiv skillnad när det gäller att stödja bevarandet av växter som bär på eteriska oljor.

Bara för att en eterisk olja är lättillgänglig idag betyder det inte att den alltid kommer att vara lätt eller prisvärd att köpa. Det krävs en betydande mängd växtmaterial för att producera eteriska oljor, och avkastningen av eteriska oljor tenderar att vara mycket låg.

10 tips för att använda mindre eteriska oljor på ett effektivt sätt

 • Många säkerhetstips och riktlinjer för eteriska oljor stöder en måttlig användning av eteriska oljor. Överväg att införa säkerhetsriktlinjer för eteriska oljor i din aromaterapi eftersom de också kan bidra till att bevara eteriska oljor och spara pengar.
 • Mindre är mer. Använd inte mer eteriska oljor än nödvändigt för att uppnå ditt mål. Om bara en droppe behövs för att uppnå ditt mål, använd inte mer än så.
 • När du först börjar arbeta med recept med eteriska oljor kan dina eteriska oljeblandningar och formuleringar lukta svagt till en början. Försök att motstå frestelsen att tillsätta mer eterisk olja till receptet bara för att få det att lukta mer potent. Detta kan vara slösaktigt och kan till och med vara riskabelt. Utforska länken ovan för att lära dig hur du enkelt kan övervinna detta.
 • Eteriska oljor måste spädas tillräckligt innan de appliceras lokalt. Detta faller under paraplyet för säkerhet för eteriska oljor, men det är också ett viktigt tips för att bevara eteriska oljor. Vissa företag och säljare är starka förespråkare för att använda eteriska oljor i full styrka på huden. Jag rekommenderar inte denna praxis. Denna praxis uppmuntrar på ett osäkert sätt kunderna att använda mer eterisk olja, vilket leder till att kunderna köper oftare. Denna praxis kan vara osäker och kan leda till slöseri med eteriska oljor.
 • Bekräfta att din metod för användning av eteriska oljor är optimal för den nytta du försöker uppnå. I annat fall kan du slösa bort eterisk olja. Om du till exempel vill använda en eterisk olja för ett känslomässigt bekymmer kan du kanske få mer nytta av att använda en personlig inhalator än att applicera den eteriska oljan eller blandningen (säkert utspädd, förstås) på dina fotbottnar.
 • Sprid inte kontinuerligt. Det är säkrare att diffusera med jämna mellanrum och det hjälper till att bevara den eteriska oljan. För mer information, se Säkerhetstips för diffusorer av eteriska oljor.
  Utom under speciella omständigheter bör diffusering av eteriska oljor ske av en specifik anledning, inte bara för att få rummet att lukta ”gott”.
 • Överväg att använda personliga inhalatorer. En personlig inhalator med eteriska oljor kan räcka i flera månader, och den kräver endast cirka 10-15 droppar eterisk olja. Jag älskar inhalatorer för eteriska oljor eftersom de är så bärbara och gör att du kan inhalera din önskade eteriska olja eller blandning när du vill.
 • Överväg att tillsätta en enda droppe av en eterisk olja eller en blandning till en testremsa för doftämnen och använd testremsan som en passiv diffusor. Dofttestremsor är prisvärda och gör det enkelt att aromatiskt bedöma och njuta av en enda droppe eterisk olja. Jag använder en liten trådplaceringskort-/fotohållare för att hålla dofttestremsan på plats. Dofttestremsor finns tillgängliga från flera av Aromatisk.se uppskattade annonsörer. Hållarna finns till överkomliga priser på Amazon. När jag vill inhalera doften lyfter jag helt enkelt testremsan till min näsa genom att hålla fast hållarens bas. I Aromatisk.se guide för att utvärdera aromen av en eterisk olja finns mer information om dofttestremsor.
 • Att sniffa en eterisk olja upprepade gånger ur flaskan är inte ett effektivt sätt att bevara eterisk olja. Vi gör säkert alla detta när vi får en ny eterisk olja och vid varierande tillfällen efteråt. Men ju mer vi gör detta, desto mer syre kan vi utsätta oljan för. Syre kan få en eterisk olja att oxidera och förkorta dess hållbarhet och terapeutiska nytta. Det kan också göra vissa eteriska oljor mer känsliga för huden. Istället är det bäst att använda en testremsa för doftämnen eller en personlig inhalator.

Aktuellt

De 10 bästa eteriska oljorna mot kronisk smärta

De 10 bästa eteriska oljorna mot kronisk smärta

De 10 bästa eteriska oljorna mot kronisk smärtaLåt oss prata om kronisk smärta. Globalt beräknas 20% av befolkningen lida av kronisk smärta, vilket klassificeras som smärta som varar mer än 3 månader och kan uppkomma även utan skada. Det kan inkludera saker som...

Eteriska oljor för att lugna ett hypervigilant nervsystem

Eteriska oljor för att lugna ett hypervigilant nervsystem

Eteriska oljor för att lugna ett hypervigilant nervsystemI dagens galna moderna värld kan våra nervsystem bli riktigt dysreglerade och vi kan hamna i ett tillstånd av ökad vaksamhet - och detta kan särskilt bli en utmaning under sommaren när barnen är lediga och vi...

Eteriska oljor för att läka brist på självförtroende och perfektionism

Eteriska oljor för att läka brist på självförtroende och perfektionism

Eteriska oljor för att läka brist på självförtroende och perfektionismSå många kvinnor kämpar med sitt självförtroende i dagens värld. Det finns så mycket jämförelser, och sociala medier har allas "bästa sidor" överallt, att det kan få människor att känna att de inte...

Utforska växtdelar och deras eteriska oljor

Utforska växtdelar och deras eteriska oljor

Utforska växtdelar och deras eteriska oljorEteriska oljor kan destilleras från många olika delar av växter, inklusive rötter, stammar och stjälkar, blad, gräs eller nålar, hartser, blommor, frukter och frön. Precis som människokroppen har dessa olika växtdelar olika...

Eteriska oljor är mer än bara ”dofter”

Eteriska oljor är mer än bara ”dofter”

Eteriska oljor är mer än bara "dofter"Alltför ofta hör jag människor referera till både eteriska oljor och doftoljor som "dofter". Detta händer oftast när man lyssnar på personer som inte riktigt förstår skillnaden mellan de båda typerna av aromatiska oljor. En annan...

Är all hype om aromaterapi och eteriska oljor sann?

Är all hype om aromaterapi och eteriska oljor sann?

Är all hype om aromaterapi och eteriska oljor sann?Låt oss först försäkra oss om att du förstår den verkliga definitionen av aromaterapi. Holistisk aromaterapi är en metod där man använder flyktiga växtoljor, särskilt eteriska oljor, för fysiskt, känslomässigt och...

Är eteriska oljor glutenfria?

Är eteriska oljor glutenfria?

Är eteriska oljor glutenfria?Antalet personer som utvecklar celiaki, glutenkänslighet/glutenintolerans och veteallergier ökar i alarmerande takt. Jag har upprepade gånger hört att ungefär 1 procent av befolkningen i Sverige har problem med att smälta gluten....

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthetEteriska oljor har använts i tusentals år som en form av naturlig läkning och botemedel. På senare tid har de blivit populära som ett sätt att ge håret liv och tjocklek samtidigt som de främjar tillväxten. Den...