Välj en sida

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

”Självkärlek” har blivit lite av ett ”buzz word” i världen av helande och självupptäckt – och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på ”självkärlek” som vad jag faktiskt skulle beskriva som ”egenvård”. Det är oskyldigt gjort eftersom vi vanligtvis hör termen följas av ”tips” som vi får för att hjälpa oss att bli mer självvårdande. Ändå har jag under åren kommit att inse att det finns en ”djupare” typ av ”självkärlek” som är ännu viktigare för oss att få tillgång till ett mer hälsosamt och tillfredsställt liv med hälsa och välbefinnande på alla nivåer – känslomässiga, mental. fysiska och andliga.

Med tanke på att det är februari tänkte vi vilken perfekt månad att dyka djupt in i de eteriska oljorna som kan hjälpa oss att börja kliva in på denna resa fullt ut – och de tre faserna av sann, varaktig självkärlek som vi kan odla kraftfullt genom att utnyttja eteriska oljor. En resa som inte bara berikar vårt inre utan även kan speglas i våra omgivningar. Precis som vi omger oss med dofter som får oss att känna oss älskade och värderade, kan närvaron av ett husdjur förstärka denna känsla. Att ta hand om ett djur kan lära oss mycket om omtanke och empati – viktiga aspekter av självkärlek. För de som funderar på att välkomna ett nytt husdjur till sitt hem, att utforska en djurbutik online kan vara ett första steg mot att hitta en ny följeslagare som kompletterar denna resa mot självkärlek.

Vad är ”självkärlek”?

Självkärlek lärs vanligtvis ut i den moderna världen som en mängd olika ”övningar” eller ”vanor” eller ”handlingar” som vi kan göra – kanske uppmuntras vi till ett skönt varmt bad för att vara lite mer kärleksfulla mot oss själva, eller vi går på massage, eller så skapar vi utrymme för att gå på den där yogaklassen som vi har tänkt gå på men aldrig tillåtit oss själva att prioritera . Det är absolut inget fel med detta – det är bara att den här typen av saker är kärleksfulla ”handlingar”, snarare än vad jag skulle kalla verklig, djup ”självkärlek”.

De är verkligen handlingar av vad jag skulle kalla ”egenvård” – vilket är ett ”förkroppsligande” element av självkärlek.

Utmaningen är att ”förkroppsligande” av självkärlek, via egenvård, faktiskt är något som går mer in i djupare på vägen för sann självkärlek, och om vi hoppar över de tidigare delarna av resan till sann själv- kärlek, många människor kommer ofta att ha svårt att välja till dessa metoder.

Har du någonsin funnit dig själv kämpande för att välja till egenvård på vanligt? Om så är fallet, vad som har saknats i ditt ”självvårdsarbete” är förmodligen den verkliga, djupa, sanna konsten att ”kärleken till sig själv”.

Vad är ”kärlek till sig själv”?

”Kärlek till mig själv” är konsten att verkligen älska och välkomna alla delar av oss själva – inklusive de delar av oss själva som känns oönskade och har förtryckts. Det är verkligen vad jag skulle hänvisa till som ”själaåtervinning” – att älska och välkomna alla delar av vårt sanna jag och ett fullständigt uttryck som vi kanske har avvisat eller skämt bort eller skjutit åt sidan, och betraktar dessa aspekter av oss själva som ”oälskvärda”. En del av denna resa kan också vara att uttrycka sig själv genom sitt yttre, att välja kläder och skor som speglar ens unika identitet och personliga stil. Detta kan vara ett kraftfullt steg i att omfamna och visa upp alla delar av oss själva. Upptäck ett brett utbud av herrkläder och herrskor som kan hjälpa dig på din väg mot självacceptans och uttryck.

Och det är ”kärleken till mig själv” som tar oss djupare än de ”självvård”-metoder som vi ofta sysslar med mer ytligt, och till stor del sporadiskt – vanligtvis när vi har nått vår poäng ”tillräckligt” och har slut på energi. Det är vanligt att upptäcka att människor bara har valt egenvård när de håller på att explodera, snarare än att de aktivt integrerat det i sina liv, med en djupare känsla av helhet och faktisk självkärlek.

Det är resan för att verkligen lära oss att älska oss själva som är grunden för alla som verkligen vill odla en mer pågående kärleksfull inre relation som också tillåter oss att aktivt välja och djupare engagera oss i mer egenvårdsmetoder i våra vardagliga liv.

Distinktionen är ganska nyanserad, men den är också viktig – för det verkliga helandet finns i att verkligen lära oss att välkomna alla delar av oss själva.

Så, hur kan vi börja göra det?

3 steg för att öppna för kärlek till sig själv – tillsammans med aromaterapiblandningar för att stödja

Det finns 3 steg som jag bjuder in människor till att resa med när de öppnar för en djupare känsla av sann självkärlek (även om de sällan är ”linjära” – vi kommer att gå runt dem några gånger). Vi kan superladda dessa med eteriska oljor, så jag kommer att beskriva dem först och sedan erbjuda några blandningar för att stödja dig i varje steg.

Innan vi dyker in är det viktigaste att göra i allt detta att vara öppen för att odla lite mer självmedkänsla, så det är viktigt när du går in för att lägga ner din inre ”self-beaty”-pinne och börja ta en kärleksfull och ärlig blick på var i ditt liv du har börjat skämmas och kasta bort delar av dig själv som känns ”trasig” – och aktivt välja annorlunda.

 1. Självbelysning och ärlighet:

Vi måste ta en titt på var vi har börjat ogilla oss själva och känna skuld och skam över vilka vi är – utnyttja konsten att älska självbelysning. Att lägga märke till mönstren som vår inre lilla flicka har infört för att hindra oss från att vara snälla, tålmodiga och milda mot oss själva – och märka varför det är svårt – är utgångspunkten. Att ställa djupare frågor som hjälper oss att reflektera över var vi inte har älskat och välkomnat alla delar av oss själva – och varför – är det första steget.

De typer av frågor att ställa här inkluderar:

 • Vad är det med oss själva som vi inte har välkomnat och älskat? Vilka aspekter av vårt sanna jag har vi förkastat? Varför?
 • Var har vi varit ovänliga mot oss själva tidigare?
 • Var brukar vi slå oss själva?
 • Är vår tro kring denna ”oälskvärda” aspekt av oss själva verkligen sanna? Vad skulle andra säga?
 • respekterar vi inte våra egna unika behov?
 • Om något har hindrat oss från att använda egenvårdsmetoder – vad har det varit?
 • Varför? Vad har varit i vägen? Är det rädslan att tappa godkännande, kontroll eller säkerhet?
 • Vad är kostnaderna och fördelarna med att inte välja att älska oss själva mer?
 • Vill vi välja annorlunda?

Eteriska oljor för kärleksfull självbelysning

När du arbetar med den första delen av denna 3-stegsresa, skulle jag rekommendera att sprida eteriska oljor som stödjer dig med känslomässig frigörelse och hjärtöppning och aktiverar din kognition tillsammans med en mer ”andlig” olja som också hjälper dig att komma åt det djupare omedvetna aspekter av dig själv. Här är en blandning som verkligen skulle stödja:

Självbelysningsdiffusion: blanda 3 droppar Rose Geranium (känslomässig frisättning/hjärtöppning), 2 droppar rosmarin (kognitiv) och 2 droppar Myrra (andlig) i lite vatten i en ljusbrännare eller elektrisk diffusor och använd medan du är i processen självförhör för att hjälpa dig att bli ärlig om var du är.

 1. Ta kontakt med dina önskemål:

Nästa steg är att mer fullständigt ta en titt på hur vi verkligen vill vara i världen – vill vi fortsätta slå oss själva, eller skulle det kännas mycket bättre om vi verkligen kunde lära oss att älska oss själva lite mer? Önskar vi fler gränser? Önskar vi mer egenvård? Vad vill vi egentligen för oss själva? Stäm in i ditt hjärta och journal över detta.

Eteriska oljor för att komma i kontakt med våra önskningar

När du kommer i kontakt med dina önskningar vill du ha några eteriska oljor som hjälper dig att anpassa dig till ditt hjärta och en känsla av inre glädje, näring och lust. Jag skulle rekommendera lite självmassage runt hjärtområdet med några ”öppnande” eteriska oljor som kan hjälpa dig att börja komma i kontakt med en djupare plats inom dig själv och höra din inre sanning – och sedan journalföra vad som blev tydligt. Här är en blandning för att stödja medan du får tillgång till dina djupare hjärtans önskningar om att älska dig själv:

Desire Activation Massage : blanda 3 droppar Rosewood (närande), 2 droppar Sweet Orange (joyful) och 1 droppe Ylang Ylang (desire) i 15 ml Grapeseed-bärarolja och massera in denna blandning i ditt hjärta – eller över hela din kropp, om det känns potent – i cirkulära rörelser mot hjärtat. När du gör det, ställ in dina djupare önskningar om hur du önskar uttrycka mer sann, djup självkärlek – hur ser det ut i praktiska steg?

 1. Förkroppsligande av självkärlek:

När vi har varit djupare in i självbelysning av de mönster som hindrar oss från att vara i ”kärlek till oss själva”, och vi har fått klart för oss våra önskningar om hur vi skulle vilja gå vidare, kan vi börja aktivt engagera oss och välja att vara mer självälskande i vår förkroppsligande – det är då våra mer egenvårdsbaserade metoder kommer in. Vi kan bara verkligen välja detta fullt ut när vi vet hur det har kostat oss att inte välja det. ’Embodiment’-fasen handlar egentligen om de aspekter av egenkärlek och egenvård som vi ofta redan känner till. Den här delen handlar egentligen om att välja de praktiska stegen som belyses i steg 2 – och det kommer att se väldigt olika ut för alla. Kommer du att välja att förkroppsliga mer självkärlek ? Vilka metoder hjälper dig att odla den känslan i din kropp? Gör en lista.

Eteriska oljor för förkroppsligande av självkärlek

När vi talar om förkroppsligande syftar vi egentligen på att aktivt välja att känna självkärlek i våra celler – även om vi inte gör det. Hur kan vi förkroppsliga och odla mer självkärlek i våra kroppar? Vi kan kraftfullt använda eteriska oljor för ”cellulär” förkroppsligande – i synnerhet är de kraftfulla förkroppsligande stöd eftersom vi avsiktligt kan välja eteriska oljor som har egenskaper som vi vill förkroppsliga. Till exempel kan vi välja oljor för deras ”lugnande”, ”vårdande” eller ”avslappnande” egenskaper, om vi vill förkroppsliga dessa saker – oljor hjälper oss att förkroppsliga specifika egenskaper så att vi bokstavligen känner den förkroppsligade effekten i våra celler, så tänk om oljorna du inkluderar avsiktligt för att hjälpa dig känna deras egenskaper. Ett exempel är denna blandning som erbjuder en praktik där du kan förkroppsliga självkärlek via lugn, omvårdnad och avkoppling:

Self-Love Bath: blanda 3 droppar Bergamott (lugnande), 2 droppar Rose (vårdande) och 2 droppar Geranium (avslappnande) i 15 ml badolja eller duschgel – och tillsätt det till det varma, rinnande vattnet i ditt bad. Stäng dina fönster och dörrar, sjunk ner i ditt badkar och njut av förkroppsligandet av lugn, vårdande avkoppling (om det är din avsikt att erbjuda dig själv).

När du navigerar i den här processen är den djupaste inbjudan när du arbetar med oljor att komma ihåg att du verkligen kan använda eteriska oljor för att förkroppsliga vad som helst – så välj dina oljor klokt för egenskaperna som de hjälper dig att förkroppsliga mer självkärlek. På samma sätt som du väljer oljor för att främja kärlek och acceptans inom dig, kan du också tänka på hur du tar hand om de som ger dig ovillkorlig kärlek varje dag. Att skämma bort ditt husdjur med billig hundmat, hundkläder och hundleksaker kan vara ett annat uttryck för självkärlek, genom omsorgen om de som glädjer ditt liv.

Vilka oljor tilltalar dig specifikt?

Glad blandning.

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljorAtt sprida eterisk olja i hemmet har blivit allt mer populärt de senaste åren med ett stort urval av diffusorer tillgängliga, allt från enkla ljusbrännare till dyra, högteknologiska, trådlösa,...