Välj en sida

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

När vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta nya år som ligger framför oss. Och hur gör vi det kanske du frågar dig? Tja, kraften i ”ritualen” är något som vi lätt kan införliva i våra liv för att fokusera på det vi önskar skapa mer av – och växtmedicin, i form av eteriska oljor, kan användas kraftfullt i ceremoni för att sätta vår avsikt för detta nyår.

”Ritual” definieras i Collins ordbok som ”en ceremoni som involverar en serie handlingar utförda i en bestämd ordning … som en del av tradition.” Ofta är denna tradition helig, vilket betyder att den är för viktig för att bli störd. Det är något väldigt vackert och avsiktligt med att använda ritualer för att förbereda oss för året – speciellt om föregående år var traumatiskt. Jag är inte ett fan av att ta beslut som vi kanske inte håller oss till, eftersom dessa ofta gör oss redo för perfektionism och skam, men jag är en förespråkare för att hjälpa människor att komma ihåg sin egen medfödda kraft och visdom. Eteriska oljor är perfekta för att hjälpa oss att göra detta! Så nu i januari tänkte vi att det skulle vara en idealisk tid att släppa lös några växtdrycker för att hjälpa dig att rensa på det nya året och få tillgång till din egen inre magi för att inspirera till ny kreativitet, odla lite hopp och visa lite positivitet för år framåt (oavsett vad som händer i världen!).

Vi har en serie rituella drycker för dig, och vi kommer att dela med oss av oljorna som kan användas för att på bästa sätt stödja med avsikten för var och en, samt några övningar du kan njuta av att fördjupa dig i det här nya året för att minnas din egen magi! Du kan göra en ritual per dag i 5 dagar i följd – låt oss börja! Dessutom, för att göra dina ritualer ännu mer speciella, varför inte utforska de senaste inom ett brett urval av produkter och underhållningsmöjligheter online? Där kan du hitta allt du behöver för att skapa en atmosfär som är helt unik för dig, från dekorativa föremål till att upptäcka nya spel som kan berika dina ritualer med en extra dimension av nöje och avkoppling.

Rengöringsritual för nyår

Det är ingen idé att börja om utan att rensa och befria oss från föregående års energi, så det är här vi börjar vår serie av ceremonier. Det finns många renande eteriska oljor, och vi kommer att använda dessa i det här avsnittet för att rensa vårt huvudutrymme redo att bjuda in det nya. Följande eteriska oljor kan hjälpa:

 • Cypress – traditionellt använt som en renande rökelse, detta är en kraftfull renande rituell olja
 • Enbär – befriar negativitet, denna olja bjuder in i rymden för det nya att uppstå
 • Citron – sinnets ”vårrenare”, denna renande olja är en underbar olja för ceremoni
 • Lime – känd för att rengöra, rena och återuppliva andan, denna olja är underbar för nyårsritualer
 • Frankincense – föryngrande och meditativ, denna olja är perfekt för ritualer för att sätta avsikt

Eftersom detta är din personliga ceremoni måste du vägledas av din intuition i ditt oljeval, eftersom detta är det mest kraftfulla sättet att odla dina egna önskningar. Följ din näsa, din kropp vet vad den behöver. Om du söker efter ingredienser av högsta kvalitet för att skapa din perfekta blandning, varför inte utforska utbudet av delikatesser online? Där kan du hitta ett urval av de finaste oljorna och andra unika produkter som kan lyfta din ritual till nästa nivå. Vi har dock ett förslag till dig nedan (vår favoritblandning) tillsammans med resten av trestegsritualen.

 1. Rengörande diffusion: Sprid ut 3 droppar Cypress, 3 droppar Lime och 2 droppar Frankincense i en aromaterapidiffusor eller ljusbrännare och njut i 30 minuter, medan du utför del 2.
 2. Journalföring: Som en del av den här ritualen inbjuder vi dig att ta en dagbok och penna och skriva ner vad du vill bli av med från 2020. Detta kan vara vad som helst som du vill släppa taget om.
 3. White Sage Cleanse*: White Sage är en ört som används vid ceremoni för att rengöra och släppa taget – så den är perfekt att bränna för att bli av med det gamla. Du kan använda den för att bränna papperet du gjort dina anteckningar på, eller bara använda den i rummet.

*Undvik användning under graviditet. Vänligen skaffa även din läkares tillstånd innan du använder eteriska oljor när du är gravid.

Få tillgång till din inre magiska ritual

Den andra fasen av våra nyårsavsiktsceremonier är att komma åt din inre magi. Vi antar ofta att vi inte är kraftfulla, vilket kan göra att vi känner oss hopplösa, men det kunde inte vara längre från sanningen. Vi är gjorda av samma som stjärndamm; samma atomer som naturen, och därför är vi exakt likadana som de magiska eteriska oljorna vi använder! När vi minns detta hjälper det oss att veta att vi kan skapa vår egen glädje, oavsett vad, och detta är en kraftfull del av 2021 års ritual!

Eteriska oljor som hjälper oss att komma åt vår inre magi inkluderar:

 • Melissa – känd som ”det inre ljusets olja”, detta är oljan för andlig frihet, som hjälper oss att återknyta kontakten med vår sanna natur
 • Clary Sage – oljan av ”vision” och expansion, detta är perfekt för att hjälpa oss att visualisera vår magi!
 • Patchouli – en förtroendeingivande olja, den här är perfekt för att hjälpa oss komma ihåg vår egen kraft
 • Cederträ – känd som ”livets träd”, denna olja hjälper oss att minnas vårt mod och styrka – underbar som en del av en magisk ceremoni
 • Myrra – en andlig olja, detta hjälper meditation vilket är ett bra sätt att komma ihåg vår djupare koppling och vilka vi verkligen är

Här är vår inre magiska ritual:

 1. Magisk massage: Blanda 3 droppar Melissa, 2 droppar Patchouli och 1 droppe Clary Sage till 15 ml sötmandelolja och massera in i huden i riktning mot hjärtat. Detta är det första steget i denna ritual, för att hjälpa dig att ansluta till kraften i din kropp.
 2. Inre magisk meditation: Sitt bekvämt med din massageolja absorberande i din hud och ta 10 minuter att meditera på din inre kraft. Kan du se hur du är samma kraft som naturen?
 3. Journalföring: skriv ner allt som kom upp under denna meditation och reflektera.

Tillgång till Hope Ritual

Genom att utnyttja vår egen kraft kan vi bjuda in i hopp om det nya året. Denna nästa ritual är att bjuda in nya för 2021, tillåta dig själv att drömma och hedra ditt hjärtas önskningar…

Eteriska oljor för att ingjuta hopp och drömmande inkluderar:

 • Bergamott – en lugnande olja som hjälper oss att ansluta till sanningen och se hopp och positivitet
 • Rose – en kraftfull olja för att ingjuta hopp, dess vackra, milda doft inbjuder oss till ett yin, drömskt tillstånd
 • Ylang Ylang – begärets olja, denna olja hjälper till att släppa hämningar och låter oss drömma
 • Citrongräs – ett meditativt hjälpmedel för klarare tänkande, denna olja skapar utrymme att drömma
 • Black Spruce – denna olja är perfekt för att ingjuta hopp eftersom den hjälper till att motverka lågt självförtroende och låg moral

Här är vår ritual för att förstärka drömmar:

 1. Hopes and Dreams Bath: det första steget till att tillåta oss själva att drömma är att gå mer försiktigt; vi kan inte vara drömska när vi springer i 90 miles i timmen. Så, för att hedra hoppets tillstånd, ta ett skönt bad, stäng av allt och tillåt dig själv att ta ett vackert bad med denna drömska blandning. Blanda 3 droppar Rose , 2 droppar Bergamott och 1 droppe Ylang Ylang i 15ml Bath Oil eller Bath & Shower Gel och lägg till ditt bad. Luta dig tillbaka och tillåt dig själv att verkligen drömma om vad du hoppas på 2021.
 2. Journalföring: Efter ditt bad, skriv ner alla dina drömmar och önskningar för det kommande året – inte som saker att hålla dig till, utan bara för att helt enkelt bli mer i samklang med vad du kan skapa och vad du vill göra med din nyår.
 3. Tala högt: Bli mer intim med dina drömmar genom att säga dem högt i en engagemangsceremoni.

Inspirerande kreativitetsritual

Som det fjärde steget i vår nyårsritual vill vi bjuda in till inspirerad handling via kreativitet. Vi är så vana vid att vidta åtgärder från logik, snarare än vår visdom, så denna del av ritualen är viktig eftersom den hjälper oss att ansluta till mer inspirerad handling, från hjärtat.

Här är några eteriska oljor som kan hjälpa:

 • Jasmin – en mjuk och mild olja, denna blomdoft hjälper oss att ställa in ett mer avslappnat yintillstånd som hjälper oss att ansluta till vår kreativa inspiration
 • Sweet Orange – en glad olja, som hjälper oss att få kontakt med vårt inre kreativa
 • Rosmarin – en stimulerande olja, som hjälper oss att vidta inspirerade åtgärder
 • Pepparmynta – ett annat stimulerande medel, detta hjälper oss att komma i kontakt med vårt kreativa actioncenter
 • Mandarin – en livlig olja som är perfekt för att lyfta spriten

Här är vår ritual för inspirerad kreativ handling:

 1. Inspirerad actionspridning: Sprid ut 3 droppar söt apelsin , 2 droppar jasmin och 2 droppar rosmarin för den perfekta blandningen för att skapa balansen mellan yin, hjärtledd kreativitet med yanginspirerad action.
 2. Intuitiv dans: sätt på lite musik och låt din kropp röra sig på vilket sätt den vill börja från stillheten. Bli helt ledd från hjärtat och kallelsen av din kropps visdom. Låt din kreativitet flöda genom dig.
 3. Journalföring: lägg märke till hur den här ceremonin kändes – var kan du gå från stillhet till kreativitet i ditt liv via inspirerad action under 2021?

Manifesterande positivitetsritual

Det sista steget är för oss att tillåta oss själva att verkligen vara de kraftfulla skapare som vi är. Vår medfödda kraft är att vara kreativ. Vi kan verkligen göra 2021 till vad som helst vi önskar, och den här ritualen hjälper oss att få kontakt med denna sanning.

Här är några eteriska oljor som kan hjälpa:

 • Yuzu – en glad olja, det här är lycka på flaska – perfekt för positivitet!
 • Grapefrukt – en upplyftande olja för positivt humör, som hjälper dig att komma ihåg ditt naturliga tillstånd
 • Petitgrain – en olja som tar bort hinder, den här är en underbar olja för att hjälpa dig skapa vad du vill
 • Kanel – uppfriskande och upplyftande, denna olja är symbolen för manifestation av våra önskningar!
 • Eucalyptus – ett stimulerande medel som ger klarhet för sinnet, detta är ytterligare en olja för att förverkliga våra drömmar 2021!

Här är vår ritual för att uttrycka vår naturliga positivitet:

 1. Manifesterande positivitetsdiffusion: Sprid ut 3 droppar Yuzu, 3 droppar grapefrukt och 1 droppe Petitgrain för att främja glädje och hjälpa dig att leva i inspirerad action för januari och framåt.
 2. Vision Board: När du sprider dina kraftfulla oljor, tillåt dig själv att skapa en fysisk representation av dina drömmar – till exempel en vacker visionboard, så att du kan titta på detta under hela året.
 3. Journalföring: lägg märke till tankarna som dyker upp i denna ritual – vilka föreställningar kommer att ses och släppa taget om – tvivel på sig själv, till exempel? Det är helt enkelt våra idéer, som kan flöda vidare och inte betyda någonting. Du kanske tycker om att upprepa den första ceremonin för att släppa dessa.

Kraften i ceremonin är inte att underskattas, när den görs av val, snarare än idéer om ’behov’, eftersom de belyser så mycket för oss. Jag vill att du ska veta att 2021 är här för dig att skapa vilket liv du önskar, oavsett eventuella svårigheter. För de som vill utforska djupare och fördjupa sin kunskap om ritualers kraft, erbjuder denna onlineplattform ett urval av kurser som är designade att hjälpa dig att upptäcka nya dimensioner av din personliga magi. Så njut av dina ritualer och se vad som dyker upp för dig när du minns din magi i januari!

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljorAtt sprida eterisk olja i hemmet har blivit allt mer populärt de senaste åren med ett stort urval av diffusorer tillgängliga, allt från enkla ljusbrännare till dyra, högteknologiska, trådlösa,...