Välj en sida

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Vi har alla varit där – speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus – i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker ”inte mer, jag behöver vila ”. Någonstans inombords vädjar till oss att sakta ner och sluta – vi känner oss utmattade, men av någon okänd anledning känner vi oss tvingade att fortsätta driva igenom, tvinga oss själva att springa runt och ”fixa” allt åt alla andra.

Vår partner behöver vårt stöd, våra föräldrar vill att vi ska göra något, våra barn ställer krav, vårt arbete hopar sig, huset är en enda röra, det finns presenter att köpa, strumpor att fylla, och dekorationer att sätta upp. Är du kanske på jakt efter den perfekta presenten som kan sprida lite extra glädje? Att köpa instrument online kan vara ett unikt och uppskattat alternativ, oavsett om det är till en musikälskande vän eller som en belöning till dig själv för allt hårt arbete. Så mitt i allt kaos, ge dig själv eller någon du tycker om gåvan av musik, en källa till lugn och glädje i vardagen. Och helt plötsligt, märker vi, sitter vi mitt i kaoset, och möter alla andras behov utom våra egna – och vi är förkrossade, snarare än att känna oss festliga.

Jag skulle vilja säga ”det finns en olja för det” – och eteriska oljor *gör* lugnande för detta kaos, som vi kommer att utforska i den här bloggen – men sanningen är att vi först måste lära oss hur man väljer till att möta våra behov – även (och speciellt) när det känns omöjligt. Så idag ska jag utforska oljorna (och en del förfrågningar) som först kommer att hjälpa oss att välja att sluta ”behaga människor” – och sedan oljorna som hjälper oss att lindra symptomen som skapas av våra djupare ”människor- behagliga sår.

Såret av människo tilltalande

Det låter kanske konstigt, men det är det som är tilltalande för människor: ett sår.

Vi ”snälla” inte alltid. Som barn brukade våra små flickor och pojkar leka och springa vilt, utan omsorg i världen – och sedan, med tiden, någonstans på vägen, lärde vi oss att det här var ”fel” och att vi borde ”göra mer”, eller ”vara mer” för alla andra. Vi lärde oss – i en kultur som värdesätter och prioriterar push, force och hustle – att skämmas ut för att vi inte springer runt för alla. Vi lärde oss att skämmas ut om vi inte gjorde folk-snälla. Och detta blev ett sår. Det är ett samhälleligt sår, men ett sår ändå – på grund av hur det känns i vår kropp och vilka effekter det har på vår hälsa.

Så ofta stöter jag på människor som är utbrända och utmattade av att behaga människor – och vi inser inte ens, halva tiden, att detta påverkar vår hälsa. Vi tar inte hänsyn till kostnaderna för oss själva av att gå i denna snabba takt, att inte ta hand om oss själva.

Ändå har vi alla hört frasen ”du måste fylla din egen kopp först” – eller sett på flygplanet att vi måste ”sätta på vår egen mask innan vi hjälper andra”; att bli utbränd ger oss ingen hjälp till någon.

Så, en av de första sakerna jag kommer att bjuda in dig att göra – om du känner igen dig själv i detta – är att börja läka detta sår genom att skapa ett första utrymme för att överväga kostnaderna och fördelarna med dina människors tilltalande sätt. Och vad kan vara en bättre startpunkt än att unna dig själv lite? Kanske är det dags att köpa bakverk online, en liten gest för att påminna dig om vikten av självomsorg och glädjen i att njuta av de små sakerna. Det kan vara en välbehövlig paus i vardagen, en stund för dig själv eller en chans att dela en söt stund med någon du bryr dig om.

Skapa följande blandning och sitt med din dagbok och ställ dig själv följande frågor kring detta mönster:

Kontemplationsblandning

Cypress är en olja som är bra i tider av omvälvningar och kan skapa fokus. Frankincense är en meditativ olja för kontemplation och citron är bra för stressrelaterad trötthet, så jag rekommenderar att du skapar en första blandning som hjälper dig medan du reflekterar över följande frågor: 3 droppar citron, 2 droppar Cypress och 2 droppar Frankincense i vatten i en elektrisk diffusor eller ljusbrännare.

Om du väljer det här, är du redan ett steg närmare läkning, men låt oss ta en djupare titt på såret av människors tilltalande med lite förfrågan:

  • Var märker du att du människor-snälla i livet?
  • Hur känns din kropp när du märker dig själv i det här mönstret? Beskriv förnimmelser – t.ex. värk, trött, hård, spänd, spänd, etc.
  • Vilka är kostnaderna och fördelarna med att tilltala människor?
  • Vilka historier har du från barndomen om att se till att alla andra blir omhändertagna före dig själv?
  • Är du villig att välja annorlunda?

Dessa journaluppmaningar hjälper dig att börja lägga märke till de mönster som vill ha djupare läkning.

Om du valde ”Ja” till att vara villig att ändra det här mönstret, är det nu där vi kan utnyttja eteriska oljor för mer läkning.

”Eterisk olja” metoder för att läka människor tilltalande ”symptom”

Inbjudan är att skapa en behållare på 10-15 minuter om dagen för att skapa till dig själv, där du kommer att använda eteriska oljor för att förkroppsliga en mjukare, mer självälskande känsla och skapa lite utrymme för att ge näring till dig själv. Här är 3 idéer för hur du kan spendera den tiden för att lindra effekterna av ditt folk tilltalande:

Self-Love Body Massage – för att lindra värk, smärta och trötthet

Naturligtvis är ett av de mest utmanande ”symtomen” – eller effekterna – av att behaga människor att vår kropp är utmattad eftersom vi har ”överdrivit” dess signaler. En läkande praxis för detta är att ansluta tillbaka till oss själva genom att lugna kroppen och lyssna på den, samtidigt som vi använder eteriska oljor som är lugnande mot värk, smärta och trötthet orsakad av överansträngning:

Blanda: blanda 3 droppar bergamott , 2 droppar sandelträ och 1 droppe svartpeppar i 15 ml av en bärarolja som vindruvskärna och massera in i din kropp (särskilt eventuella trötta/spända områden) i 15 minuter, märk förnimmelserna som din kropp känner när du do.

Self-Soothing Bath – att engagera sig i njutning för dig

På grund av vårt fokus på att möta allas behov, ansluter vi sällan till en känsla av njutning för oss själva. En läkande praxis för detta skulle vara att ha ett lugnande bad där du ansluter till den sensoriska njutningen av oljor och känslan av vattnet på din hud – kanske du till och med inkluderar bubblor!

Blanda: blanda 3 droppar Sweet Orange , 2 droppar Rose och 1 droppe Ylang Ylang i 15 ml Base Formula’s Bath Oil och tillsätt till det varma rinnande vattnet i ditt bad. Stäng alla fönster och dörrar, koppla ur telefonen och ta det lugnt i 15 minuter och märk njutningen av alla dina sinnen.

Story Soothing Spritz – för att lugna ditt inre barn

Slutligen kan det vara riktigt bra att börja läka och befria berättelserna om ditt inre barn som belystes i din journalföring. Varje gång du märker att du är tilltalande för människor, om du märker det mönstret och spritsar dig själv, kommer det att påminna dig om att du har förmågan att älska ditt inre barn och börja välja annorlunda.

Blanda: i en sprayflaska, blanda 15 droppar bergamott, 10 droppar citron och 5 droppar patchouli i 100 ml Orange Flower Hydrolat eller vatten. Varje gång du märker att du är tilltalande för människor, lugna ditt inre barn genom att spraya denna blandning i luften runt dig.

Du kanske också skulle vilja använda den här spritsen för att spendera 15 minuter om dagen med att bara ställa in ditt lilla barn och visualisera hur du slår in dem i kärlek och låter dem veta att de inte behöver arbeta så hårt.

Sammantaget, att välja någon av dessa saker kommer att ge dig näring och fylla din egen kopp igen – så vad du än väljer kommer att vara helande för din inre människor-behagare. Den djupa inbjudan är att tillåta dig själv att gå lite mer försiktigt den här julen och inte känna dig tvungen att vara allt för alla. I denna strävan efter självomsorg, överväg att närma dig alternativ som främjar både din hälsa och miljön. Att utforska möjligheterna med närproducerad mat från gårdsbutiker kan vara ett utmärkt sätt att stödja lokala bönder och samtidigt få tillgång till färska, näringsrika produkter. Det är ett vackert sätt att koppla ihop omsorg om dig själv med omsorg om det samhälle och den miljö vi alla är en del av, skapande en mer hållbar och kärleksfull värld för oss alla.

Glad självkärlek.

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljorAtt sprida eterisk olja i hemmet har blivit allt mer populärt de senaste åren med ett stort urval av diffusorer tillgängliga, allt från enkla ljusbrännare till dyra, högteknologiska, trådlösa,...