Välj en sida

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Om det är något jag känner till så är det att vara en ”mycket känslig” – eller kanske ”neurodivergent” – person – och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen kallar på dem som behöver den djupare än andra (eftersom vi känsliga inte föddes för att leva i en låda, vi föddes till att vara i naturen). När vi går in i 2024 har vi en möjlighet att börja arbeta med vår känslighet och se gåvorna i den – när vi väl har läkt några av de vanliga sår som vi möter.

Du förstår, ”känsliga själar” är de som tenderar att kämpa för att ”passa in” i den kaotiska moderna världen. Vi är de som kanske har fler ”behov” än andra i samhället – som ett behov av mer ”ensamtid” än andra – eller de som kan känna sig ”överväldigade” av många saker. Vi ”känner” mer – i ordets alla bemärkelser – fysiskt, känslomässigt, andligt. Och på grund av det kan vi ha blivit stämplade som ”blyga” eller ”överkänsliga” – eftersom vi kommer att påverkas av saker som buller, beröring, ljus, lukter, elektricitet, droger – och ibland ”andra världar” .

Vi är också de som har en speciell resonans med eteriska oljor – och som eteriska oljor är avgörande för. Och så, idag, ville jag prata med denna ”etikett” för den ”högt känsliga” personen – för vilken eteriska oljor ofta är livräddande – och dela med mig av några sätt vi kan integrera aromaterapi i våra liv för den vitala själsnäringen vi behöver (ofta mer än andra). För att ytterligare fördjupa denna upplevelse kan vi utforska hur vi kan försköna vår omgivning och person med små detaljer som gör stor skillnad. Att investera i vackra och meningsfulla föremål, som att köpa smycken online, kan vara ett sätt att bära med sig en känsla av lugn och skönhet varje dag.

Utmaningar för den högkänsliga personen

Som jag redan har nämnt, tenderar den högkänsliga personen att ha fler ”behov” än andra i samhället – eftersom vår kultur inte direkt är inrättad för människor som är på det här sättet. Ändå tenderar de flesta känsliga själar inte att se det så här och tycker definitivt att det är en utmaning att hedra sina grundläggande behov. Istället tenderar vi att skämmas ut för att vi inte kan ”hänga med” i den snabba världen. Detta belyser det första såret hos den känsliga personen – vi tenderar att känna en känsla av ”misslyckande” – som om vi inte är ”tillräckliga”.

Samtidigt, på grund av att vi har så många fler behov än de flesta – som ett behov av utrymme, ett behov av tystnad – kommer vi också att känna att vi är ’för mycket’ – och i det stänger vi ner våra behov, och de blir skämda och förlorat. I denna process kan vi dock finna kraften i att omformulera vår verklighet genom att förstå och tillämpa principerna bakom attraktionslagen, vilket ger oss möjligheten att inte bara återta kontrollen över våra liv utan även att heala de sår hos den känsliga själen. Detta kan vara avgörande för att undvika att känna sig slitna och utbrända.

När vi anländer i detta ”förkrossade” tillstånd blir det en ond cirkel eftersom vi vid denna tidpunkt har lärt oss att skämma bort våra behov så djupt att vi sedan blir oroliga och överväldigade – och våra nervsystem är på kant. Vi kommer sannolikt att gå runt och varv i ångest och bränna ut.

Och skammen är att till stor del finns känsliga själar här med djupa gåvor som de också gömmer och skämmer bort för att de är gåvor som samhället inte känner igen . De kan vara världens helare – många aromaterapeuter är själva djupt känsliga eftersom de måste vara det för att utföra detta arbete. De kommer att få gåvor som:

 • Djup affinitet med den naturliga världen – som drar dem till eteriska oljor
 • Höga nivåer av empati – som de utnyttjar för att lyssna på klienter
 • Djup intuition – som de använder för att skapa helande eteriska oljeblandningar
 • Att kunna läsa människors energi
 • Att kunna ansluta till andan av eteriska oljor och arbeta utifrån andeledd vägledning

Och oavsett om du är en aromaterapeut eller inte, är dessa gåvor djupt helande för världen – för våra familjer, för våra samhällen, för våra kunder. Vår hårda, snabba, logiska, linjära värld behöver mer av detta.

Så, hur kan vi arbeta med eteriska oljor för att hjälpa till att läka, om vi lider av den högkänsliga personens sår?

Eteriska oljor för ”känslighetsläkning”.

Eftersom högkänsliga själar verkligen reagerar bra på naturens eteriska oljor, har jag skapat en lista med blandningar som du kan arbeta med specifikt för att hjälpa dig att arbeta med att läka vart och ett av ”såren” av att vara en känslig person.

Det djupaste arbetet för en person som är högkänslig är dock att ge dig själv tillåtelse att faktiskt arbeta med blandningarna, att erbjuda dig själv lite själsvårdande som är välbehövligt i en värld som inte byggdes för oss. Så, min inbjudan är att vara uppmärksam på allt motstånd du har mot att gå in i att integrera dessa blandningar i ditt dagliga liv; vilken rädsla dyker upp när du tänker på att få tid att vara med denna självläkning? Det finns tre vanliga rädslor som kan uppstå i detta – kanske är det rädslan för att tappa godkännande, rädslan att tappa säkerheten eller rädslan för att tappa kontrollen. Arbetet är att lägga märke till och älska dig själv i det, så att du kan omfamna din känslighet och dess gåvor.

Läkande rädsla för att misslyckas

Om du märker att du ofta känner en rädsla för att ”misslyckas” eftersom du är känsligare än andra, skulle jag rekommendera följande blandning av oljor:

 • Patchouli – med en mysk, söt, kryddig örtdoft är detta en mycket jordande och balanserande olja för känslorna och hjälper till att lugna sinnet av osanningar
 • Cederträ – en träig olja som är underbar för att omvandla negativa känslor, som rädsla för att misslyckas
 • Ylang Ylang – en söt blommig olja som är en emotionell healer – perfekt för rädsla, depression och känsla av misslyckande

Diffusionsblandning: Blanda 3 droppar Patchouli, 3 droppar Cedarwod och 1 droppe Ylang Ylang i lite vatten i en elektrisk diffusor eller ljusbrännare, och sprid i 30 minuter om dagen, när du känner en känsla av misslyckande – påminn dig själv om att detta faktiskt är inte sant, och att du har särskilda gåvor som en känslig själ.

Healing utbränd​

För trötthet och utbrändhet rekommenderar jag följande blandning av oljor:

 • Valeriana – en mycket jordande olja som kan föra oss tillbaka till våra kroppar. Denna örtiga, träiga myskolja släpper trauma och spänningar och är ett bra lugnande medel som hjälper oss att slappna av
 • Rosmarin – har en stark fräsch sändning med träiga undertoner. Detta är den perfekta oljan för trötthet eftersom den är väldigt energigivande
 • Lavendel – en söt, örtig blommig olja som är en lugnande och jordande olja och bra för trötta kroppar

Massageblandning: Blanda 4 droppar lavendel, 1 droppe valeriana och 1 droppe rosmarin i 15 ml druvkärneolja och massera in i huden, över hela kroppen (i riktning mot hjärtat) när du känner dig trött.

Healing överväldigande – och ett förhöjt nervsystem

Om du ofta känner dig överväldigad och ditt nervsystem känner sig skört, här är några oljor jag skulle rekommendera:

 • Bergamott – en av de bästa oljorna för överväldigande och ett nervsystem som är på topp, Bergamott är en fruktig, blommig, söt citrusolja som är exceptionellt lugnande
 • Romersk kamomill – en stark, ört aromatisk olja som är känd för sina djupt avslappnande egenskaper och är riktigt kraftfull för att lugna nervsystemet
 • Cypress – en träig, uppfriskande olja, som är lysande för nervös ångest och återställer lugnet för känsliga.

Badblandning: Blanda 3 droppar bergamott, 2 droppar kamomill och 1 droppe Cypress i 15 ml badolja och tillsätt till det rinnande varma vattnet i ditt bad. För en känslig kan det vara riktigt närande att ha lite tid för dig själv i ett skönt varmt bad, så stäng av telefonen, låt alla veta att de inte ska störa dig, stäng fönstren och andas in doften från ditt bad så att du kan få lite tid för att återställa ditt nervsystem.

Att äga känslighetens gåvor

Den kanske största utmaningen av dem alla är att välkomna din lyhördhet – i alla dess utmaningar och gåvor. Jag skulle rekommendera följande oljor för att börja hjälpa dig att välkomna dina gåvor:

 • Frankincense – en fräsch, träig balsamicoolja med starka meditativa egenskaper – som kan vara till stor hjälp för att börja se sanningen om känslighetens gåvor
 • Myrra – en kryddig träörtolja som har använts i flera år i helandevärlden och som kan bidra till att förbättra andligheten – vilket är en av gåvorna med att vara en känslig själ
 • Rose – en vacker blommig, just denna olja är ”epitomen” av den känsliga själen – och i synnerhet är det också en olja som hjälper oss att släppa negativa känslor och återta de positiva

Meditativ blandning: Blanda 3 droppar Rose, 2 droppar Frankincense och 1 droppe Myrra i lite vatten i en elektrisk diffusor eller ljusbrännare och sprida i 30 minuter. Jag skulle rekommendera journalföring som du gör, kring de gåvor som du kan belysa kring att vara en känslig person – vad erbjuder det dig – och andra – om du kommer att älska dig själv i utmaningarna med att vara känslig?

Sammantaget är det bra att veta att det verkligen behövs i världen att vara en känslig själ – nu, mer än någonsin – och att vara till tjänst med gåvorna empati, intuition, koppling till den naturliga världen, energi och ande. Vi måste först och främst möta våra egna känsliga behov. På samma sätt som vi vårderar och uppmärksammar vårt inre välbefinnande, bör vi inte glömma vikten av att ta hand om de fysiska aspekterna i vårt liv som ger oss glädje och komfort. Precis som vi näringar vår själ, kan vi också ge våra bilar den omsorg de förtjänar genom att välja högkvalitativa bilvårdsprodukter. Att investera i bra bilvårdsprodukter på nätet är inte bara ett sätt att visa uppskattning för våra ägodelar, utan det speglar även en djupare respekt för de verktyg som bär oss genom livet.

Lycklig läkning!

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljorAtt sprida eterisk olja i hemmet har blivit allt mer populärt de senaste åren med ett stort urval av diffusorer tillgängliga, allt från enkla ljusbrännare till dyra, högteknologiska, trådlösa,...