Välj en sida

Aromaterapi produktlista

Aromaterapiprodukter

Tips om vad du ska leta efter när du handlar aromaterapiprodukter (och vad du ska se upp med!)

I den här artikeln refererar jag löst till alla flyktiga aromaterapioljor inklusive eteriska oljor, absoluter och CO2 tillsammans som ”eteriska oljor.”

En av nöjena med aromaterapi är att du kan njuta av att köpa färdiga aromaterapiprodukter och blandningar, eller så kan du utforska att göra dina egna aromaterapiprodukter skräddarsydda för dina specifika behov och preferenser.

Ordet aromaterapi leder traditionellt till visionen av en individ som tar ett lyxigt bad, får en avslappnande massage eller att någon sprejar något ”ganska luktande” ämne i luften. Det är verkligen alla vackra och avkopplande sätt som aromaterapiprodukter används på. Det finns dock mycket fler applikationer för aromaterapi- och aromaterapispecifika produkter i vardagen. Men vad är en aromaterapiprodukt?

Definition av en aromaterapiprodukt

En aromaterapiprodukt är en som uppfyller följande kriterier:

 • Innehåller eteriska oljor eller andra naturliga aromater
 • Är formulerad för att endast innehålla säkra nivåer av varje ingående ingrediens
 • Är formulerad med fördelarna med de aromatiska ingredienserna i åtanke
 • Strävar efter att innehålla så få syntetiska ingredienser som möjligt (För säker produktkonservering kan syntetiska konserveringsmedel vara nödvändiga.)

Ordet aromaterapi har orsakat en hel del debatt sedan den tid då ordet användes första gången 1928. Termen aromaterapi antyder felaktigt att doften av eteriska oljor är allt som används. Området för aromaterapi använder emellertid också eteriska oljor och andra aromatiska växter för de många andra terapeutiska fördelarna som de erbjuder. Till exempel fungerar teträd som en naturlig bakteriekämpe. Tysk kamomillolja är en mer potent antiinflammatorisk än de andra kamomillerna, men luktar inte lika härligt som engelsk eller romersk kamomill. Tysk kamomill används i massage och andra formuleringar för att lindra ömma muskler. De andra kamomillerna erbjuder också antiinflammatoriska egenskaper, men är mindre potenta än tysk kamomill.

Produkter som innehåller syntetiska ingredienser är ogillade i holistisk aromaterapi. Sådana produkter ger inte den fulla terapeutiska fördelen som naturliga produkter.

Aromaterapi produktkategorier

Nedan finns en förkortad lista över kategorier som aromaterapiprodukter ofta faller in i:

 • Emotionellt välmående
 • Hudvård
 • Hårvård
 • Hygienprodukter
 • Medicinsk
 • Massage
 • Personlig doft
 • Rumsdoftande
 • Hushållsstädning
 • Individuella ingredienser

Besök Aromaterapi produktlista för en mer omfattande lista.

Köparens varning: Användningen av termen aromaterapi i marknadsföring

För att få den optimala terapeutiska nyttan av de produkter du använder är det viktigt att vara uppmärksam på ingrediens- och produktmärkning, produktbeskrivningar och marknadsföringspåståenden.

Användningen av ordet aromaterapi i produktmarknadsföring är inte reglerad i USA, och många företag tjänar orättvist genom att använda ordet på ett sätt som är oförenligt med ursprunget till termen. Oavsett vilka ingredienser som ingår i en produkt kan alla tillverkare använda ordet aromaterapi i sin märkning, förpackning och marknadsföringsmaterial.

Situationen är tyvärr en av ”köpare akta dig”, men beväpnad med bakgrundsinformationen och tipsen som beskrivs nedan och genom att läsa artikeln Hur man köper eteriska oljor kommer du att kunna uppleva de underbara fördelarna med holistiska aromaterapiprodukter. Jag försöker ge dig ips för vad du ska leta efter, men jag vill absolut inte avskräcka dig. Även om det finns skrupelfria företag där ute, finns det också många, många välrenommerade företag som säljer mycket fördelaktiga produkter. Läs vidare för att få en solid grund som hjälper dig att handla och välja kvalitetsaromterapiprodukter.

Läs ingredienslistor

Läs etiketterna och bekanta dig med namnen på hälsosamma naturliga ingredienser och även på syntetiska och giftiga ingredienser som du måste undvika. Artikeln Farliga eteriska oljorger information om de vanligaste giftiga ingredienserna som finns i hudvårdsprodukter.

I USA måste de flesta kosmetiska/personliga vårdprodukter som faller inom vissa kategorier inkludera en ingredienslista som följer specifika namnkonventioner och protokoll. För de produkter som inte lagligt kräver en lista över ingredienser, bör välrenommerade företag fortfarande avslöja dem. Om en produkt eller webbplats inte listar ingredienserna, fråga efter listan eller handla någon annanstans. Ansedda aromaterapiföretag inser att användningen av ordet aromaterapi inte är reglerad i USA och de inser att de konkurrerar med företag som förvränger den ursprungliga avsikten med ordets betydelse. Återförsäljare av naturliga aromaterapiprodukter inser också att kunniga konsumenter vill veta exakt vilka ingredienser som finns i deras produkter. Med det sagt är de som tillverkar aromaterapiprodukter ibland tveksamma till att publicera sina ingredienslistor eftersom de är rädda för att andra företag kan stjäla deras formuleringar eller kombinationer av aromatiska blandningar. Det är en rimlig rädsla och definitivt ett köparens akta dilemma för konsumenterna.

Lär dig mer om företaget/individen som du köper från

Spendera lite tid på att utforska webbplatserna för de företag som du är intresserad av att köpa från. De flesta välrenommerade leverantörer av aromaterapi tillhandahåller detaljer om deras företagshistoria, deras organisatoriska tillhörighet och utbildningsbakgrunden för dem som formulerar sina produkter. Detaljerade produktbeskrivningar som inkluderar ingredienslistor och beskrivningar av fördelarna med varje ingrediens är särskilt användbara. För ytterligare insikter om hur aromaterapi kan integreras i familjelivet, rekommenderas ett besök på Childrensfuncamp, en föräldrablogg som erbjuder praktiska tips och idéer för att använda eteriska oljor på ett säkert och effektivt sätt inom familjen.

Var extra försiktig när du köper naturliga eller aromaterapispecifika produkter från företag som inte fokuserar huvuddelen av sin verksamhet på tillverkning av naturliga produkter. Jag föreslår inte att du undviker eller bojkottar sådana företag, men det är större sannolikhet att den aromaterapiproduktlinje som tillverkas av sådana företag inte är helt naturlig eller att ingredienserna de använder är av sämre kvalitet.

”Made With Essential Oils” eller ”Made With Natural Ingredients”.

Var på vakt mot marknadsföringspåståenden som säger att en produkt är ”tillverkad med eteriska oljor” eller ”tillverkad med naturliga ingredienser.” Påståenden som dessa anger inte att produkten endast är gjord med den eller de angivna ingredienserna. Sådana produkter kan innehålla stora proportioner av syntetiska doftoljor och bara innehålla en liten mängd av den utpekade ingrediensen. Produkter som marknadsförs som ”Made Without Fragrance Oils” betyder inte att produkten är helt naturlig.

Leta efter produkter som marknadsförs som ”100 % naturligt” eller ”helt naturligt”

Kontrollera fortfarande ingredienslistan, men att hålla ögonen på dessa fraser kan hjälpa dig att lättare upptäcka alla naturliga skatter.

Produkter som marknadsförs som ”tillverkade med 90 % naturliga ingredienser”

Sådan märkning lämnar fortfarande upp till dig att läsa ingrediensetiketten, ta reda på vilka ingredienser som är syntetiska och sedan bestämma om du är bekväm med att använda produkten. Vissa produkter är en allvarlig utmaning eller oöverkomligt dyra att tillverka utan användning av vissa syntetmaterial. Alla naturliga schampon med utmärkt löddrande och ren sköljningsförmåga är ett exempel på en sådan produkt. Att köpa en produkt från ett företag som ärligt säger att deras produkt är 90% helt naturlig är fortfarande bättre än att köpa en 50% naturlig produkt från ett företag som använder mycket vilseledande hype.

Var försiktig när du köper aromaterapiprodukter på hantverksmässor eller andra tidsbegränsade evenemang

Vissa leverantörer vid dessa evenemang har precis börjat tillverka aromaterapiprodukter och testar vattnet för att se hur deras produkter kommer att sälja. Andra kanske vet att deras kunder inte har någon regress mot dem efter att evenemanget är över. Vissa av dessa företag har ingen produktansvarsförsäkring. Detta är inte att säga att det inte finns mycket välrenommerade säljare vid sådana evenemang, men detta är en varning för nybörjare som inte kan bedöma kvaliteten på ett tillförlitligt sätt till en början. Det är också viktigt att tänka på din övergripande välbefinnande, inklusive mental hälsa. För dem som är intresserade finns det bloggar som denna, som berör terapi online.

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...