Välj en sida

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet?

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet

Förspel, kramar, kyssar, champagne och ostron kan hjälpa dig att förbereda dig för intimitet. Vissa eteriska oljor har afrodisiakala egenskaper och kan få dig på humör. Forskning tyder på att flera typer av eteriska oljor kan ha afrodisiakala egenskaper när de inhaleras före eller under intimitet. Det är faktiskt känt att vissa starka dofter kan utlösa erektioner och att kvinnor med ett starkare luktsinne tenderar att få fler orgasmer under sex.

Här är en genomgång av eteriska oljor som du kanske vill införa i sovrummet för att öka sexlusten och den potentiella njutningen för båda parter.

Eteriska oljor för sexlust

Vissa växter har använts i århundraden för att öka mäns och kvinnors sexuella lust, prestanda och njutning. Det finns dock lite vetenskaplig forskning som har undersökt hur eteriska oljor kan gynna en persons sexliv.

Även om det inte går att säga att någon eterisk olja är ett afrodisiakum finns det vissa egenskaper hos eteriska oljor som kan kopplas till en mer positiv sexuell upplevelse.

Muskatellsalvia:

Det har visat sig att den kan lindra problem med kvinnors reproduktiva system. Studier har visat att den kan hjälpa till att minska smärtan i samband med menstruation. Vidare har forskning visat att salvia kan minska stresshormoner när den används som eterisk olja, även om det inte finns några tydliga bevis för dess stämningshöjande egenskaper. Icke desto mindre kan salvia vara en användbar olja att använda för att sätta stämningen för sex på grund av dess lugnande effekter.

Lavendel:

Lavendel är en populär eterisk olja som är känd för sina lugnande egenskaper. Att inhalera dess doft har visat sig minska ångest- och stressnivåerna avsevärt, vilket leder till höga nivåer av avslappning som kan gynna den sexuella upplevelsen.

Sandelträ:

Forskare har funnit att inandning av eterisk olja av sandelträ och dess huvudförening under sex kan öka humöret och lustnivåerna hos kvinnor. Användningen av sandelträ kan vara ett fördelaktigt verktyg för att förbättra ens sexuella upplevelse.

Ylang ylang:

Forskning har visat att inandning av eterisk olja av ylang ylang kan leda till känslor av eufori och hjälpa till att lindra depression. En studie har till och med visat att applicering av ylang ylang-olja på huden kan förbättra självkänslan. Även om det inte finns någon tydlig vetenskaplig koppling mellan ylang ylang och sexuell upplevelse, tyder bevisen på att den kan förbättra den mentala hälsan. Därför kan ylang ylang vara en bra eterisk olja att använda för att förbättra humöret och eventuellt öka den sexuella stimulansen.

Carpolobia:

Carpolobia är en växt som finns i Afrika, där män ofta tuggar på dess stam och rot för att få tillgång till växtens olja före sex, eftersom den tros öka deras sexuella prestanda. Det finns dock ingen tydlig vetenskaplig förståelse för hur eterisk olja från carpolobia påverkar mäns sexuella prestanda.

Eurycoma longifolia:

Eurycoma longifolia, även känd som tongkat ali eller pasak bumi, är en växt som har visat sig öka hanråttors förmåga att få erektion och öka sexlusten vid test på råttor. I Malaysia har denna växt ett rykte om sig att vara ett kraftfullt afrodisiakum för män. Det behövs dock mer forskning för att undersöka fördelarna med att inhalera dess eteriska olja hos människor.

Ginseng:

Ginseng är en rot som har använts inom traditionell medicin för sina potentiella hälsofördelar. Forskare tror att ginsengolja kan frigöra hjärnkemikalier som är kopplade till bättre erektilfunktion hos manliga djur och människor.

Satureja khuzestanica:

Forskning på hanråttor tyder på att eterisk olja från satureja khuzestanica kan öka fertiliteten, spermieproduktionen och kullstorleken. Bevisen för att denna olja kan öka fertiliteten hos manliga människor är dock oklara.

Eteriska oljor för kvinnlig stimulering

Kvinnor som har högre doftkänslighet rapporterar fler orgasmerTrusted Source än kvinnor som inte har det. Så om du har en bra näsa kan ditt sex gynnas av att använda eteriska oljor.

Några eteriska oljor med möjliga afrodisiakala effekter för kvinnor inkluderar:

  • Muskatellsalvia
  • Lavendel
  • Sandelträ
  • Ylang ylang

Eteriska oljor för manlig upphetsning

Det finns lite mer forskning om hur manlig sexuell upplevelse påverkas av eteriska oljor. Forskare har funnit att följande eteriska oljor kan fungera som afrodisiakum för män:

  • Carpolobia
  • Eurycoma longifolia
  • Ginseng
  • Satureja

Hur man använder eteriska oljor som afrodisiakum

Du kan hitta eteriska oljor på nätet eller i de flesta hälsobutiker. Här är flera olika sätt du kan använda eteriska oljor för att hjälpa till att sätta stämningen.

På huden

Eteriska oljor appliceras vanligen direkt på huden, där de absorberas och varifrån de kan inhaleras. De flesta eteriska oljor måste dock spädas ut med en bärarolja så att de inte orsakar hudirritation.

Du bör aldrig applicera eteriska oljor på dina könsorgan, även om de är utspädda med en bärarolja.

Du kan också använda utspädda eteriska oljor för att ge din partner massage. Genom att göra det frigörs oljans doft samtidigt som du aktiverar din partners muskelsystem och ökar deras blodflöde.

Fysisk beröring är också ett starkt afrodisiakum som kan hjälpa dig att förbereda dig för intimitet och upprätthålla en sensuell stämning efter sex, enligt forskningTrusted Source.

Bad med eteriska oljor

Du kan förbereda ett bad med eteriska oljor genom att blanda 3 till 12 droppar av en eterisk olja med ett uns bärarolja och tillsätta det i ett badkar fyllt med varmt vatten.

Rör om badet försiktigt med fingrarna för att sprida oljan och få dofterna spridda i luften. Du kan sätta hela kroppen i badet, eller bara en del av kroppen, till exempel fötterna.

Forskning om lavendelolja tyder på att användning av den i ett fotbad kan höja humöret något. Undvik att få vatten från ett bad med eteriska oljor i ögon, näsa eller mun.

Diffusorer

Att använda en diffusor är ett enkelt sätt att fylla ett helt rum med doften av din önskade eteriska olja.

Det finns flera olika typer av diffusorer. Vissa är maskiner eller ljuslysta apparater som försiktigt värmer en olja för att lyfta den i luften. Andra, som t.ex. eteriska oljestänger, skickar ut en eterisk olja i luften långsammare.

Diffusorer är ett bra val för personer som kanske inte vill applicera en eterisk olja direkt på huden. Var medveten om andra som oavsiktligt kan utsättas för diffuserade eteriska oljor, t.ex. barn, husdjur och gravida personer.

Biverkningar och försiktighetsåtgärder

Eteriska oljor kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa personer. Läs etiketter och undvik oljor från växter som du kan vara allergisk mot.

Använd alltid en bärarolja för att späda ut eteriska oljor för att undvika att irritera huden. Applicera aldrig eteriska oljor nära ögon, öron, näsa, mun eller på dina könsorgan.

Om du märker att du eller din partner reagerar på eteriska oljor – t.ex. stickande eller röd hud – ta bort oljan omedelbart med varmt vatten och tvål.

Slutsats

Även om det är svårt att mäta några tydliga kopplingar mellan användning av eteriska oljor och sexuell upplevelse finns det bevis för att vissa eteriska oljor kan vara effektiva afrodisiakum. Med rätt säkerhetsföreskrifter finns det liten risk med att experimentera med eteriska oljor för att förbättra din sexuella upplevelse.

Aktuellt

De 10 bästa eteriska oljorna mot kronisk smärta

De 10 bästa eteriska oljorna mot kronisk smärta

De 10 bästa eteriska oljorna mot kronisk smärtaLåt oss prata om kronisk smärta. Globalt beräknas 20% av befolkningen lida av kronisk smärta, vilket klassificeras som smärta som varar mer än 3 månader och kan uppkomma även utan skada. Det kan inkludera saker som...

Eteriska oljor för att lugna ett hypervigilant nervsystem

Eteriska oljor för att lugna ett hypervigilant nervsystem

Eteriska oljor för att lugna ett hypervigilant nervsystemI dagens galna moderna värld kan våra nervsystem bli riktigt dysreglerade och vi kan hamna i ett tillstånd av ökad vaksamhet - och detta kan särskilt bli en utmaning under sommaren när barnen är lediga och vi...

Eteriska oljor för att läka brist på självförtroende och perfektionism

Eteriska oljor för att läka brist på självförtroende och perfektionism

Eteriska oljor för att läka brist på självförtroende och perfektionismSå många kvinnor kämpar med sitt självförtroende i dagens värld. Det finns så mycket jämförelser, och sociala medier har allas "bästa sidor" överallt, att det kan få människor att känna att de inte...

Utforska växtdelar och deras eteriska oljor

Utforska växtdelar och deras eteriska oljor

Utforska växtdelar och deras eteriska oljorEteriska oljor kan destilleras från många olika delar av växter, inklusive rötter, stammar och stjälkar, blad, gräs eller nålar, hartser, blommor, frukter och frön. Precis som människokroppen har dessa olika växtdelar olika...

Eteriska oljor är mer än bara ”dofter”

Eteriska oljor är mer än bara ”dofter”

Eteriska oljor är mer än bara "dofter"Alltför ofta hör jag människor referera till både eteriska oljor och doftoljor som "dofter". Detta händer oftast när man lyssnar på personer som inte riktigt förstår skillnaden mellan de båda typerna av aromatiska oljor. En annan...

Är all hype om aromaterapi och eteriska oljor sann?

Är all hype om aromaterapi och eteriska oljor sann?

Är all hype om aromaterapi och eteriska oljor sann?Låt oss först försäkra oss om att du förstår den verkliga definitionen av aromaterapi. Holistisk aromaterapi är en metod där man använder flyktiga växtoljor, särskilt eteriska oljor, för fysiskt, känslomässigt och...

Är eteriska oljor glutenfria?

Är eteriska oljor glutenfria?

Är eteriska oljor glutenfria?Antalet personer som utvecklar celiaki, glutenkänslighet/glutenintolerans och veteallergier ökar i alarmerande takt. Jag har upprepade gånger hört att ungefär 1 procent av befolkningen i Sverige har problem med att smälta gluten....

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthetEteriska oljor har använts i tusentals år som en form av naturlig läkning och botemedel. På senare tid har de blivit populära som ett sätt att ge håret liv och tjocklek samtidigt som de främjar tillväxten. Den...