Välj en sida

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet?

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet

Förspel, kramar, kyssar, champagne och ostron kan hjälpa dig att förbereda dig för intimitet. Vissa eteriska oljor har afrodisiakala egenskaper och kan få dig på humör. Forskning tyder på att flera typer av eteriska oljor kan ha afrodisiakala egenskaper när de inhaleras före eller under intimitet. Det är faktiskt känt att vissa starka dofter kan utlösa erektioner och att kvinnor med ett starkare luktsinne tenderar att få fler orgasmer under sex.

Här är en genomgång av eteriska oljor som du kanske vill införa i sovrummet för att öka sexlusten och den potentiella njutningen för båda parter.

Eteriska oljor för sexlust

Vissa växter har använts i århundraden för att öka mäns och kvinnors sexuella lust, prestanda och njutning. Det finns dock lite vetenskaplig forskning som har undersökt hur eteriska oljor kan gynna en persons sexliv.

Även om det inte går att säga att någon eterisk olja är ett afrodisiakum finns det vissa egenskaper hos eteriska oljor som kan kopplas till en mer positiv sexuell upplevelse.

Muskatellsalvia:

Det har visat sig att den kan lindra problem med kvinnors reproduktiva system. Studier har visat att den kan hjälpa till att minska smärtan i samband med menstruation. Vidare har forskning visat att salvia kan minska stresshormoner när den används som eterisk olja, även om det inte finns några tydliga bevis för dess stämningshöjande egenskaper. Icke desto mindre kan salvia vara en användbar olja att använda för att sätta stämningen för sex på grund av dess lugnande effekter.

Lavendel:

Lavendel är en populär eterisk olja som är känd för sina lugnande egenskaper. Att inhalera dess doft har visat sig minska ångest- och stressnivåerna avsevärt, vilket leder till höga nivåer av avslappning som kan gynna den sexuella upplevelsen.

Sandelträ:

Forskare har funnit att inandning av eterisk olja av sandelträ och dess huvudförening under sex kan öka humöret och lustnivåerna hos kvinnor. Användningen av sandelträ kan vara ett fördelaktigt verktyg för att förbättra ens sexuella upplevelse.

Ylang ylang:

Forskning har visat att inandning av eterisk olja av ylang ylang kan leda till känslor av eufori och hjälpa till att lindra depression. En studie har till och med visat att applicering av ylang ylang-olja på huden kan förbättra självkänslan. Även om det inte finns någon tydlig vetenskaplig koppling mellan ylang ylang och sexuell upplevelse, tyder bevisen på att den kan förbättra den mentala hälsan. Därför kan ylang ylang vara en bra eterisk olja att använda för att förbättra humöret och eventuellt öka den sexuella stimulansen.

Carpolobia:

Carpolobia är en växt som finns i Afrika, där män ofta tuggar på dess stam och rot för att få tillgång till växtens olja före sex, eftersom den tros öka deras sexuella prestanda. Det finns dock ingen tydlig vetenskaplig förståelse för hur eterisk olja från carpolobia påverkar mäns sexuella prestanda.

Eurycoma longifolia:

Eurycoma longifolia, även känd som tongkat ali eller pasak bumi, är en växt som har visat sig öka hanråttors förmåga att få erektion och öka sexlusten vid test på råttor. I Malaysia har denna växt ett rykte om sig att vara ett kraftfullt afrodisiakum för män. Det behövs dock mer forskning för att undersöka fördelarna med att inhalera dess eteriska olja hos människor.

Ginseng:

Ginseng är en rot som har använts inom traditionell medicin för sina potentiella hälsofördelar. Forskare tror att ginsengolja kan frigöra hjärnkemikalier som är kopplade till bättre erektilfunktion hos manliga djur och människor.

Satureja khuzestanica:

Forskning på hanråttor tyder på att eterisk olja från satureja khuzestanica kan öka fertiliteten, spermieproduktionen och kullstorleken. Bevisen för att denna olja kan öka fertiliteten hos manliga människor är dock oklara.

Eteriska oljor för kvinnlig stimulering

Kvinnor som har högre doftkänslighet rapporterar fler orgasmerTrusted Source än kvinnor som inte har det. Så om du har en bra näsa kan ditt sex gynnas av att använda eteriska oljor.

Några eteriska oljor med möjliga afrodisiakala effekter för kvinnor inkluderar:

  • Muskatellsalvia
  • Lavendel
  • Sandelträ
  • Ylang ylang

Eteriska oljor för manlig upphetsning

Det finns lite mer forskning om hur manlig sexuell upplevelse påverkas av eteriska oljor. Forskare har funnit att följande eteriska oljor kan fungera som afrodisiakum för män:

  • Carpolobia
  • Eurycoma longifolia
  • Ginseng
  • Satureja

Hur man använder eteriska oljor som afrodisiakum

Du kan hitta eteriska oljor på nätet eller i de flesta hälsobutiker. Här är flera olika sätt du kan använda eteriska oljor för att hjälpa till att sätta stämningen.

På huden

Eteriska oljor appliceras vanligen direkt på huden, där de absorberas och varifrån de kan inhaleras. De flesta eteriska oljor måste dock spädas ut med en bärarolja så att de inte orsakar hudirritation.

Du bör aldrig applicera eteriska oljor på dina könsorgan, även om de är utspädda med en bärarolja.

Du kan också använda utspädda eteriska oljor för att ge din partner massage. Genom att göra det frigörs oljans doft samtidigt som du aktiverar din partners muskelsystem och ökar deras blodflöde.

Fysisk beröring är också ett starkt afrodisiakum som kan hjälpa dig att förbereda dig för intimitet och upprätthålla en sensuell stämning efter sex, enligt forskningTrusted Source.

Bad med eteriska oljor

Du kan förbereda ett bad med eteriska oljor genom att blanda 3 till 12 droppar av en eterisk olja med ett uns bärarolja och tillsätta det i ett badkar fyllt med varmt vatten.

Rör om badet försiktigt med fingrarna för att sprida oljan och få dofterna spridda i luften. Du kan sätta hela kroppen i badet, eller bara en del av kroppen, till exempel fötterna.

Forskning om lavendelolja tyder på att användning av den i ett fotbad kan höja humöret något. Undvik att få vatten från ett bad med eteriska oljor i ögon, näsa eller mun.

Diffusorer

Att använda en diffusor är ett enkelt sätt att fylla ett helt rum med doften av din önskade eteriska olja.

Det finns flera olika typer av diffusorer. Vissa är maskiner eller ljuslysta apparater som försiktigt värmer en olja för att lyfta den i luften. Andra, som t.ex. eteriska oljestänger, skickar ut en eterisk olja i luften långsammare.

Diffusorer är ett bra val för personer som kanske inte vill applicera en eterisk olja direkt på huden. Var medveten om andra som oavsiktligt kan utsättas för diffuserade eteriska oljor, t.ex. barn, husdjur och gravida personer.

Biverkningar och försiktighetsåtgärder

Eteriska oljor kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa personer. Läs etiketter och undvik oljor från växter som du kan vara allergisk mot.

Använd alltid en bärarolja för att späda ut eteriska oljor för att undvika att irritera huden. Applicera aldrig eteriska oljor nära ögon, öron, näsa, mun eller på dina könsorgan.

Om du märker att du eller din partner reagerar på eteriska oljor – t.ex. stickande eller röd hud – ta bort oljan omedelbart med varmt vatten och tvål.

Slutsats

Även om det är svårt att mäta några tydliga kopplingar mellan användning av eteriska oljor och sexuell upplevelse finns det bevis för att vissa eteriska oljor kan vara effektiva afrodisiakum. Med rätt säkerhetsföreskrifter finns det liten risk med att experimentera med eteriska oljor för att förbättra din sexuella upplevelse.

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...