Välj en sida

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet?

Vilka eteriska oljor kan hjälpa dig att skapa stämning för intimitet

Förspel, kramar, kyssar, champagne och ostron kan hjälpa dig att förbereda dig för intimitet. Vissa eteriska oljor har afrodisiakala egenskaper och kan få dig på humör. Forskning tyder på att flera typer av eteriska oljor kan ha afrodisiakala egenskaper när de inhaleras före eller under intimitet. Det är faktiskt känt att vissa starka dofter kan utlösa erektioner och att kvinnor med ett starkare luktsinne tenderar att få fler orgasmer under sex.

Här är en genomgång av eteriska oljor som du kanske vill införa i sovrummet för att öka sexlusten och den potentiella njutningen för båda parter.

Eteriska oljor för sexlust

Vissa växter har använts i århundraden för att öka mäns och kvinnors sexuella lust, prestanda och njutning. Det finns dock lite vetenskaplig forskning som har undersökt hur eteriska oljor kan gynna en persons sexliv.

Även om det inte går att säga att någon eterisk olja är ett afrodisiakum finns det vissa egenskaper hos eteriska oljor som kan kopplas till en mer positiv sexuell upplevelse.

Muskatellsalvia:

Det har visat sig att den kan lindra problem med kvinnors reproduktiva system. Studier har visat att den kan hjälpa till att minska smärtan i samband med menstruation. Vidare har forskning visat att salvia kan minska stresshormoner när den används som eterisk olja, även om det inte finns några tydliga bevis för dess stämningshöjande egenskaper. Icke desto mindre kan salvia vara en användbar olja att använda för att sätta stämningen för sex på grund av dess lugnande effekter.

Lavendel:

Lavendel är en populär eterisk olja som är känd för sina lugnande egenskaper. Att inhalera dess doft har visat sig minska ångest- och stressnivåerna avsevärt, vilket leder till höga nivåer av avslappning som kan gynna den sexuella upplevelsen.

Sandelträ:

Forskare har funnit att inandning av eterisk olja av sandelträ och dess huvudförening under sex kan öka humöret och lustnivåerna hos kvinnor. Användningen av sandelträ kan vara ett fördelaktigt verktyg för att förbättra ens sexuella upplevelse.

Ylang ylang:

Forskning har visat att inandning av eterisk olja av ylang ylang kan leda till känslor av eufori och hjälpa till att lindra depression. En studie har till och med visat att applicering av ylang ylang-olja på huden kan förbättra självkänslan. Även om det inte finns någon tydlig vetenskaplig koppling mellan ylang ylang och sexuell upplevelse, tyder bevisen på att den kan förbättra den mentala hälsan. Därför kan ylang ylang vara en bra eterisk olja att använda för att förbättra humöret och eventuellt öka den sexuella stimulansen.

Carpolobia:

Carpolobia är en växt som finns i Afrika, där män ofta tuggar på dess stam och rot för att få tillgång till växtens olja före sex, eftersom den tros öka deras sexuella prestanda. Det finns dock ingen tydlig vetenskaplig förståelse för hur eterisk olja från carpolobia påverkar mäns sexuella prestanda.

Eurycoma longifolia:

Eurycoma longifolia, även känd som tongkat ali eller pasak bumi, är en växt som har visat sig öka hanråttors förmåga att få erektion och öka sexlusten vid test på råttor. I Malaysia har denna växt ett rykte om sig att vara ett kraftfullt afrodisiakum för män. Det behövs dock mer forskning för att undersöka fördelarna med att inhalera dess eteriska olja hos människor.

Ginseng:

Ginseng är en rot som har använts inom traditionell medicin för sina potentiella hälsofördelar. Forskare tror att ginsengolja kan frigöra hjärnkemikalier som är kopplade till bättre erektilfunktion hos manliga djur och människor.

Satureja khuzestanica:

Forskning på hanråttor tyder på att eterisk olja från satureja khuzestanica kan öka fertiliteten, spermieproduktionen och kullstorleken. Bevisen för att denna olja kan öka fertiliteten hos manliga människor är dock oklara.

Eteriska oljor för kvinnlig stimulering

Kvinnor som har högre doftkänslighet rapporterar fler orgasmerTrusted Source än kvinnor som inte har det. Så om du har en bra näsa kan ditt sex gynnas av att använda eteriska oljor.

Några eteriska oljor med möjliga afrodisiakala effekter för kvinnor inkluderar:

  • Muskatellsalvia
  • Lavendel
  • Sandelträ
  • Ylang ylang

Eteriska oljor för manlig upphetsning

Det finns lite mer forskning om hur manlig sexuell upplevelse påverkas av eteriska oljor. Forskare har funnit att följande eteriska oljor kan fungera som afrodisiakum för män:

  • Carpolobia
  • Eurycoma longifolia
  • Ginseng
  • Satureja

Hur man använder eteriska oljor som afrodisiakum

Du kan hitta eteriska oljor på nätet eller i de flesta hälsobutiker. Här är flera olika sätt du kan använda eteriska oljor för att hjälpa till att sätta stämningen.

På huden

Eteriska oljor appliceras vanligen direkt på huden, där de absorberas och varifrån de kan inhaleras. De flesta eteriska oljor måste dock spädas ut med en bärarolja så att de inte orsakar hudirritation.

Du bör aldrig applicera eteriska oljor på dina könsorgan, även om de är utspädda med en bärarolja.

Du kan också använda utspädda eteriska oljor för att ge din partner massage. Genom att göra det frigörs oljans doft samtidigt som du aktiverar din partners muskelsystem och ökar deras blodflöde.

Fysisk beröring är också ett starkt afrodisiakum som kan hjälpa dig att förbereda dig för intimitet och upprätthålla en sensuell stämning efter sex, enligt forskningTrusted Source.

Bad med eteriska oljor

Du kan förbereda ett bad med eteriska oljor genom att blanda 3 till 12 droppar av en eterisk olja med ett uns bärarolja och tillsätta det i ett badkar fyllt med varmt vatten.

Rör om badet försiktigt med fingrarna för att sprida oljan och få dofterna spridda i luften. Du kan sätta hela kroppen i badet, eller bara en del av kroppen, till exempel fötterna.

Forskning om lavendelolja tyder på att användning av den i ett fotbad kan höja humöret något. Undvik att få vatten från ett bad med eteriska oljor i ögon, näsa eller mun.

Diffusorer

Att använda en diffusor är ett enkelt sätt att fylla ett helt rum med doften av din önskade eteriska olja.

Det finns flera olika typer av diffusorer. Vissa är maskiner eller ljuslysta apparater som försiktigt värmer en olja för att lyfta den i luften. Andra, som t.ex. eteriska oljestänger, skickar ut en eterisk olja i luften långsammare.

Diffusorer är ett bra val för personer som kanske inte vill applicera en eterisk olja direkt på huden. Var medveten om andra som oavsiktligt kan utsättas för diffuserade eteriska oljor, t.ex. barn, husdjur och gravida personer.

Biverkningar och försiktighetsåtgärder

Eteriska oljor kan orsaka en allergisk reaktion hos vissa personer. Läs etiketter och undvik oljor från växter som du kan vara allergisk mot.

Använd alltid en bärarolja för att späda ut eteriska oljor för att undvika att irritera huden. Applicera aldrig eteriska oljor nära ögon, öron, näsa, mun eller på dina könsorgan.

Om du märker att du eller din partner reagerar på eteriska oljor – t.ex. stickande eller röd hud – ta bort oljan omedelbart med varmt vatten och tvål.

Slutsats

Även om det är svårt att mäta några tydliga kopplingar mellan användning av eteriska oljor och sexuell upplevelse finns det bevis för att vissa eteriska oljor kan vara effektiva afrodisiakum. Med rätt säkerhetsföreskrifter finns det liten risk med att experimentera med eteriska oljor för att förbättra din sexuella upplevelse.

Aktuellt

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthet

Hur man blandar eteriska oljor för ökad hårväxt och täthetEteriska oljor har använts i tusentals år som en form av naturlig läkning och botemedel. På senare tid har de blivit populära som ett sätt att ge håret liv och tjocklek samtidigt som de främjar tillväxten. Den...

Kan aromaterapi vara användbart för barn?

Kan aromaterapi vara användbart för barn?

Kan aromaterapi vara användbart för barn?Aromaterapi är en holistisk läkekonst som innebär användning av eteriska oljor, som är högkoncentrerade växtextrakt. Aromaterapi kan ha terapeutiska effekter på det fysiska och känslomässiga välbefinnandet för vuxna så väl som...

Alla växter producerar inte användbara eteriska oljor

Alla växter producerar inte användbara eteriska oljor

Alla växter producerar inte användbara eteriska oljorNär du tittar på Aromatisk.se katalog över eteriska oljor och när du besöker välrenommerade aromaterapihandlare/leverantörer kommer du att märka att eteriska oljor inte finns kommersiellt tillgängliga för många...

De växtdelar som producerar eteriska oljor

De växtdelar som producerar eteriska oljor

De växtdelar som producerar eteriska oljorEteriska oljor kan destilleras från många olika växtdelar, inklusive rötter, stammar och stjälkar, blad, gräs eller nålar, hartser, blommor, frukter och frön. Precis som människokroppen tjänar dessa olika växtdelar olika...

Vikten av att använda botaniska namn för eteriska oljor

Vikten av att använda botaniska namn för eteriska oljor

Vikten av att använda botaniska namn för eteriska oljorEn växts vanliga namn är det namn som vi använder för att referera till en botanisk växt. Exempel på vanliga namn är eukalyptus, apelsin, kamomill och lager. Som i alla dessa exempel kan dock olika växter ibland...

Invärtes användning av eteriska oljor

Invärtes användning av eteriska oljor

Invärtes användning av eteriska oljorVarför kan jag inte hitta någon specifik information om intern användning av eteriska oljor på Aromatisk.se? Aromatisk.se är värd för miljontals personer från hela världen. Aromatisk.se besökare har olika nivåer av medvetenhet om...

Hur testar man eteriska oljor på huden

Hur testar man eteriska oljor på huden

Hur testar man eteriska oljor på hudenVissa eteriska oljor kan orsaka irritation, sensibilisering eller reaktioner hos vissa personer. Även eteriska oljor som aktivt har marknadsförts som anmärkningsvärt säkra att använda (t.ex. lavendelolja och tea tree-olja) har...