Välj en sida

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Fördelarna med att sprida rena och naturliga eteriska oljor

Att sprida eterisk olja i hemmet har blivit allt mer populärt de senaste åren med ett stort urval av diffusorer tillgängliga, allt från enkla ljusbrännare till dyra, högteknologiska, trådlösa, app-kontrollerade spridare med dubbla doftkammare! Vilken metod du än använder kan det vara ett härligt sätt att naturligt dofta ditt hem eller din arbetsplats och njuta av vackra dofter utan att använda de skadliga, kemikaliefyllda syntetiska doftoljorna, luftfräscharna och plugins som vi ser på stormarknadens hyllor. Men det handlar inte bara om att få saker att lukta gott och skapa den perfekta atmosfären – rena och naturliga eteriska oljor har många terapeutiska egenskaper som verkar på en djupare nivå för att gynna vår hälsa och välbefinnande. Upptäck hemligheterna bakom att höja stämningen på dina fester och ge de perfekta presenterna med hjälp av terapeutiska eteriska oljor.

Hur spridande eteriska oljor kan stödja vår hälsa och välbefinnande

Eteriska oljor har en mängd terapeutiska egenskaper som kan stödja vår hälsa och välbefinnande. Dessa inkluderar antibakteriella, antiseptiska, antimikrobiella, antivirala, smärtstillande, antiinflammatoriska, antiallergena, antidepressiva, afrodisiakum, energigivande , immunstimulerande, avsvällande, slemlösande och lugnande egenskaper. Detta gör dem extremt användbara för:

  • Balanserar och lyfter vårt humör
  • Uppmuntrar till lugn och avkoppling
  • Energigivande kropp och själ
  • Förbättra mental klarhet, fokus och minne
  • Hjälper till bättre sömn
  • Påverkande hormoner
  • Stödjer andningsorganen och lättare andas
  • Rengör och deodoriserar atmosfären
  • Bekämpa infektioner för att förebygga eller minska symtom på sjukdom

Hur spridande eteriska oljor påverkar vår hjärna

Det finns olika sätt som eteriska oljor kan komma in i våra kroppar för att ge sina terapeutiska fördelar, och att andas in oljorna via diffusion är ett av de snabbaste och mest effektiva sätten att få in oljorna i vårt system, speciellt när vi vill stödja våra känslor. Eteriska oljor påverkar hjärnan på två sätt: via lukt och absorption av eterisk olja. För att skapa en naturlig hemmiljö som främjar välbefinnande, utforska hur du kan köpa billiga möbler online för att komplettera din atmosfär med estetik och funktion.

Doft

Lukt är vårt luktsinne. Lukter fångas upp via våra näsgångar och hanteras av luktlöken, en del av vår hjärna som sitter längst upp på näsan. Härifrån tar luktinformationen sedan en direkt väg till det limbiska systemet, inklusive amygdala och hippocampus – de regioner i hjärnan som är relaterade till känslor, inlärning och minne.

Absorption

När eteriska oljemolekyler andas in via näsborrarna, absorberas de i näsepitelet. Denna är mycket tunn och har en omfattande kapillärtillförsel, vilket möjliggör snabb absorption av de eteriska oljemolekylerna i blodomloppet. På grund av den lilla storleken och den lipofila naturen hos molekylerna tros de passera genom blod-hjärnbarriären och in i hjärnan, där de kan börja påverka det centrala nervsystemet.

Hur spridande eteriska oljor påverkar andra delar av kroppen

När eteriska oljeångor andas in, absorberas de också i slemhinnan längs andningsvägarna, innan de kommer till alveolerna (små luftsäckar i lungorna) där de lätt överförs till blodomloppet och transporteras runt i kroppen.

Vissa eteriska oljor kan ha direkta effekter på själva andningssystemet, underlätta enklare, djupare andning och hjälpa till med andningsproblem som allergier, astma, hosta, förkylning, influensa och bihåleinflammation.

Vikten av att sprida rätt oljor

Det är viktigt att notera att endast 100 % rena och naturliga eteriska oljor har terapeutiska egenskaper. Syntetiska doftoljor kan givetvis lukta gott, men har inga terapeutiska egenskaper. En annan sak att komma ihåg är att alla eteriska oljor inte är av samma kvalitet, så se till att du köper rena, oförfalskade oljor från en välrenommerad aromaterapileverantör som oss.

Diffusorblandningar att prova hemma

Om du har ett brett urval av eteriska oljor kan du bli kreativ och göra en mängd blandningar för en mängd olika behov. När du ska välja oljor att använda är ett bra tips att sniffa på flasktopparna först för att se vilka oljor du naturligt dras till i det ögonblicket. Din näsa är smart – så de du känner dig dragen till kommer att vara de som din kropp behöver. Alternativt prova någon av våra rekommenderade blandningar nedan:

Avslappning: 3 droppar bergamott , 3 droppar ros och 2 droppar lavendel

Stresslindring: 4 droppar bergamott, 2 droppar Neroli och 2 droppar sandelträ

Lyftande humör: 3 droppar vardera av citron, palisander och yuzu

Lugnande ilska: 3 droppar Rose Geranium, 2 Ylang Ylang , 2 romersk kamomill

Rengörande negativ energi: 3 droppar rökelse, 3 droppar citron och 1 droppe citroneukalyptus

Självförtroende: 3 droppar Patchouli , 3 droppar Cypress och 1 droppe lavendel

Meditation: 3 droppar patchouli, 3 droppar sandelträ och 1 droppe myrra

Sömn: 3 droppar Vetivert , 2 droppar Ylang Ylang och 1 droppe Valeriana

Öka energi/fokus: 3 droppar lime, 3 droppar rosmarin och 2 droppar pepparmynta

Metal Overload: 4 droppar sandelträ, 3 droppar basilika och 2 rökelse

Immunitet: 10 droppar Bergamott och 5 droppar Tea Tree

Hosta/förkylning: 6 droppar Tea Tree, 3 droppar Ravensara och 2 droppar rosmarin

Influensa: 4 droppar lavendel, 4 droppar Tea Tree, 2 droppar kryddnejlika och 2 droppar timjan

Allergi (hösnuva): 3 droppar lavendel , 2 droppar kamomill och 1 droppe Tea Tree

Om du inte har en samling av olika eteriska oljor, kanske du skulle vilja prova en av förblandade eteriska oljor som är redo att dyka upp direkt i din diffusor.

Faror med att andas in syntetisk doft

Nu har vi talat om fördelarna med att sprida rena eteriska oljor, vi måste kortfattat täcka syntet.

Syntetiska dofter finns i de flesta hushåll idag. Otaliga produkter inklusive doftljus, vaxsmältor, vassdiffusorer, rengöringsprodukter, luftfräschare, personliga hygienprodukter, cologne och parfymer, alla innehåller dessa konstgjorda dofter. Som vi noterade ovan har syntetiska dofter inte några av de terapeutiska egenskaperna hos eteriska oljor och kan vara riktigt skadliga för människors hälsa.

Många av dem är gjorda av giftiga kemikalier, som härrör från råolja, som är kända för att vara cancerframkallande eller hormonstörande. Vårt endokrina system är vår kropps inre kalibreringssystem, som består av viktiga körtlar som hypotalamus, hypofysen, sköldkörteln, bisköldkörteln, binjurarna, tallkottkörteln, fortplantningskörtlarna och bukspottkörteln, som alla är ansvariga för att producera vitala hormoner som upprätthåller homeostas ( intern balans). När denna balans rubbas kan det leda till en rad sjukdomar inklusive fetma, cancer och diabetes. Kemikalierna i syntetiska dofter har också kopplats till huvudvärk, yrsel, allergier, fosterskador, störningar i nervsystemet med mera.

Så även om syntetiska dofter kan vara billigare än eteriska oljor och hålla längre, var medveten om de potentiella skadliga effekter de kan ha på din hälsa. Precis som vi väljer att omge oss med naturliga och rena produkter för vårt välbefinnande, kan vi också välja att berika våra hem och arbetsplatser med skönhet som speglar våra värden. Utforska möjligheten att köpa konstverk online som komplement till en hälsosam och harmonisk miljö.

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...