Välj en sida

Eteriska oljor är inte samlarobjekt

Eteriska oljor är inte samlarobjekt

Samlar du eteriska oljor?

Många av oss har samlingar. Antikviteter. Baseball kort. Frimärken. Dockor. DVD-skivor. Lantlig inredning. Figurer…

Typerna av föremål och föremål vi kan samla på är oändliga. Våra samlingar kan ge oss stor glädje. Att hitta det där illusoriska föremålet till vår kollektion kan kännas givande. Och att hitta artiklar att lägga till i vår samling till fantastiska priser kan göra processen mer spännande.

Det är förståeligt att vi instinktivt lutar åt att använda samma typ av insamlingsterminologi för eteriska oljor när vi hänvisar till eteriska oljor. En eterisk olja är dock inte riktigt ett samlarobjekt. Det finns underliggande nackdelar som kan uppstå när man tänker på eteriska oljor som något att ”samla”. eller när man hänvisar till en samling av eteriska oljor .

Jag försöker inte avskräcka dig från att köpa och lära dig om många eteriska oljor, men det finns en viktig skillnad och ett tänkesätt som i hög grad kan hjälpa dig att verkligen dra nytta av de eteriska oljor som du arbetar med. Distinktionen och tankesättet kan hjälpa dig att känna en större känsla av glädje och tacksamhet för varje olja.

Eteriska oljor har en hållbarhetstid och deras arom förändras över tiden

De flesta samlingar och samlarföremål kommer att hålla på obestämd tid om de tas om hand på rätt sätt. Även när de lagras under optimala förhållanden försämras eteriska oljor i arom och terapeutisk nytta när de åldras. De har med andra ord en hållbarhetstid . Aromen för vissa eteriska oljor som Patchouli och Sandelträ kan förbättras med tiden, men deras totala terapeutiska värde kan fortfarande minska. Så att köpa eteriska oljor till din ”samling” bara för att prova dem ett par gånger och sedan spara dem om du behöver dem för en regnig dag kan leda till mycket slöseri.

Den här typen av språk för insamling av eteriska oljor kan framkalla en konkurrensanda och oavsiktligt få andra att köpa eteriska oljor utan att mer medvetet förstå de överväganden som bör läggas in i vart och ett av våra beslut om inköp av eterisk olja…

Terminologi för insamling av eterisk olja och insamling av eterisk olja orsakar konkurrens

Flera gånger i veckan i genomsnitt hör jag individer hänvisa till sina ”samlingar av eteriska oljor” eller hänvisar till handlingen att ”lägga till fler eteriska oljor till sin samling.” Vissa eteriska oljeentusiaster tävlar med sina oljiga vänner om titeln vem som har den största samlingen av eteriska oljor.

Det finns inget riktigt pris att vinna här, och personen som har flest eteriska oljor till hands är inte nödvändigtvis den person eller familj som kommer att gynnas mest… Att veta hur man använder flera eteriska oljor grundligt och sedan gradvis bygga vidare på din kunskap och antalet tillgängliga oljor i ditt personliga apotek kan vara mycket mer fördelaktigt än att ha 100 åldrande eteriska oljor till hands och inte riktigt förstå dem eller hur man effektivt och säkert använder dem.

Det är slösaktigt och dyrt att köpa eteriska oljor som inte kommer att användas under deras terapeutiska hållbarhetstid. Eteriska oljor har också låga skördar , vilket innebär att det krävs en enorm mängd växtmaterial för att producera eterisk olja. Hållbarhet är också en viktig och växande faktor.

Studie och utbildning av eterisk olja

Det är inget fel med att köpa eteriska oljor för att lära sig om, studera och använda dem med omtanke. Jag vill inte på något sätt avskräcka dig från att köpa eteriska oljor från välrenommerade leverantörer . Det jag vill göra är att uppmuntra dig att ta en närmare titt på varför du köper särskilda eteriska oljor och uppmuntra dig att verkligen lära dig om och studera de eteriska oljor som du förvärvar. Var uppmärksam på hållbarheten för oljorna som finns i ditt personliga apotek, och var uppmärksam på hur du förvarar dem.

Om du lär dig om eteriska oljor på egen hand, är det mycket bättre att köpa en eller två eteriska oljor åt gången. Sträva efter att bara köpa den flaskstorlek som du tror att du kan använda under oljans terapeutiska livslängd, och studera var och en av dessa eteriska oljor noggrant. Det kan leda till mycket mer uppskattning och förståelse. Att köpa många eteriska oljor på en gång kan vara överväldigande och kan leda till en brist på att noggrant lära sig om varje köpt olja. Att gå långsamt kan gå emot vår otåliga natur och vilja att samla saker, men belöningarna kan vara mycket mer betydande!

Jag vill vara försiktig med hur jag skriver den här artikeln eftersom jag inte vill avskräcka högt motiverade studenter från att lära sig om de eteriska oljor de behöver för att studera eller få någon att känna sig skyldig över att köpa eteriska oljor. Och naturligtvis, om du är inskriven i en välrenommerad aromaterapikurs , kommer du sannolikt att studera 20 eller fler eteriska oljor under hela din kurs. Aromaterapicertifieringskursen som jag tog genom ACHS 1999-2000, till exempel, inkluderade 2 ml storlekar av 40 eteriska oljor för formell studie och bedömning under det 390 timmar långa programmet. 2 ml är en perfekt storlek för att inledningsvis prova nya eteriska oljor för första gången, och att anmäla sig till en välrenommerad aromaterapiskola är ett underbart sätt att hålla fokus och ständigt bygga på din kunskap om eteriska oljor och deras egenskaper och säkerhetsaspekter.

Det handlar om balans

Syftet med denna artikel är att uppmuntra en nödvändig balans. De flesta av oss behöver inte ha varenda eterisk olja till hands för att ha ett vackert, terapeutiskt urval av eteriska oljor som kan hjälpa oss med många fysiska och känslomässiga besvär.

Föreslagen terminologi

Istället för att använda ett språk för insamling av eteriska oljor rekommenderar jag att du hänvisar till dem som de eteriska oljor som du ”för närvarande har till hands.” Alternativt kan du visualisera och referera till dem som de eteriska oljor du har i ditt hemapotek. Även om du förvarar dem i ditt kylskåp (vilket i hög grad kan hjälpa till att maximera deras hållbarhet), är dina eteriska oljor fortfarande en del av ditt personliga apotek.

Sidenote: Det finns några eteriska oljeföretag som jag respekterar oerhört (liksom flera eteriska oljeföretag som jag respekterar mycket mindre) som hänvisar till sitt urval av eteriska oljor som sin samling av eteriska oljor . Inom branschen för personlig vård är det standardpraxis för företag att hänvisa till en produktlinje som en kollektion. I det här sammanhanget är kollektion en vanlig marknadsföringsterm som används för att beteckna en produktlinje och är annorlunda än att referera till ens egna personliga eteriska oljor som en kollektion.

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...