Välj en sida

Att tänka på när man handlar eteriska oljor

Att tänka på när man handlar eteriska oljor

I den här artikeln refererar jag löst till alla flyktiga aromaterapioljor inklusive eteriska oljor, absoluter och CO2 tillsammans som ”eteriska oljor.”

För att köpa eteriska oljor av hög kvalitet som är bäst lämpade för just dina behov och budget, finns det ett antal viktiga faktorer att tänka på. Läs listan med viktiga tips för att lära dig vad du behöver veta när du jämför eteriska oljor som erbjuds från olika återförsäljare, grossister och andra källor.

Lista över 24 viktiga tips att tänka på när du handlar eteriska oljor: Vad du ska leta efter och vad du ska akta dig för

 • När du handlar eteriska oljor, se upp med ord som ”doftolja”, ”naturlig identisk olja” eller ”parfymolja”. Dessa ord indikerar att det du ser inte är en ren, enstaka eterisk olja. Jag har sett företag märka doftoljor (det kan vara kombinationer av eteriska oljor och kemikalier eller bara vanliga kemikalier) och parfymoljor som lämpliga för aromaterapi. Detta är ett tips om att säljaren vet lite om aromaterapi. Otaliga leverantörer av strikt doftoljor har skrivit till mig för att be om reklam för deras ”aromaterapioljor” (jag accepterar inte sådan reklam). Nybörjare måste se upp för återförsäljare/leverantörer som felaktigt använder termen aromaterapi för sin egen försäljningsvinst.
 • Var försiktig när du köper eteriska oljor från stora butiker och apotek. Även om vi vill lita på de varumärken de säljer, har det förekommit rapporter från pålitliga källor om att vissa eteriska oljemärken som säljs i särskilda stora butiker har förfalskats. Undersök det märket först innan du eventuellt återvänder för att köpa den eteriska oljan.
 • Var försiktig med leverantörer som marknadsför sina eteriska oljor som ”terapeutisk kvalitet” eller ”aromaterapiklass”. Det finns inget statligt reglerande organ som graderar eller certifierar eteriska oljor som ”terapeutisk kvalitet” eller ”aromaterapiklass”. (För mer information, läs artikeln ” Therapeutic Grade” och ”Aromatherapy Grade” eteriska oljor. ) Alla företag använder inte dessa termer med någon form av bedrägeri i åtanke, men vissa kanske. Därför är det viktigt att förstå bakgrunden bakom denna terminologi och utvärdera dessa leverantörer utifrån andra faktorer och tipsen som visas nedan.
 • Termen ”ren eterisk olja” är också en term som används för mycket i aromaterapiindustrin. Termen kan ge dig en aning om att åtminstone återförsäljaren/leverantören är medveten om vikten av att söka efter rena oljor, men lita inte enbart på en säljares användning av termen ”ren” när du bestämmer dig för att köpa. Rena eteriska oljor kan destilleras från grödor av dålig kvalitet, stå i någons lager eller på en butiks hyllor i åratal, lagras på ett sätt som skadar oljorna eller misshandlas av försäljare så att oljor av misstag blandas under buteljering. Så, bli inte alltför imponerad av en leverantör som märker sina oljor som ”rena”.
 • De flesta leverantörer som säljer kvalitetsoljor i storlekar på 4 oz. eller mindre sälja sina oljor i mörkt färgat glas. Var försiktig med leverantörer som säljer oljor i dessa storlekar i plast- eller klarglasbehållare.
 • När du köper oljor online är det inte ovanligt att större storlekar av eteriska oljor skickas i icke-glasbehållare för att undvika brott och minska fraktavgifterna. Eteriska oljor kan dock lösa upp plastflaskor och kvaliteten på oljan kan försämras snabbare. När du tar emot oljor som skickas i plast eller klart glas, se till att omedelbart överföra de eteriska oljorna till mörkfärgade glasflaskor, såvida du inte planerar att använda den eteriska oljan (dvs. formulera med den) omedelbart. Det är en smart idé att ha tomma flaskor till hands. Om du köper från en leverantör som skickar i plast, fråga dem hur länge oljan har lagrats i plastflaskorna före leverans. Helst vill du arbeta med leverantörer som går över till plast strax före leverans.
 • Vissa försäljare säljer även större mängder olja i aluminiumflaskor. Aluminium sägs vara acceptabelt om flaskans insida är fodrad.
 • Undvik att köpa eller förvara eteriska oljor som är förpackade i flaskor som innehåller gummipipetter i toppen. Med tiden är eteriska oljor tillräckligt starka för att lösa upp gummidroppen och förorena oljan. Istället tenderar små detaljstorlekar av eteriska oljor att säljas i flaskor som inkluderar en öppningsreducerare , ibland känd som en eurodroppare , som är gjord av ett material som inte kommer att förorena oljorna. Om eteriska oljor förpackas eller förvaras i flaskor som inte innehåller en öppningsreducerare, kan en pipett användas för att dosera eteriska oljor droppvis. Större storlekar av eteriska oljor tenderar att förpackas utan öppningsreducerare eftersom större bulkstorlekar av eteriska oljor tenderar att köpas av de som förbereder större recept och att mäta droppvis skulle vara olämpligt för dem.
 • Sök efter leverantörer som ger detaljerad information om deras oljor och som ger dig förtroende för deras kunskap och bakgrund. Var uppmärksam på den utbildningsbakgrund som de tillhandahåller och deras tid i verksamheten.
 • Om du jämför onlineleverantörer, skicka e-post till dem och ställ frågor som du har. Om du inte har några, tänk på något att fråga så att du har en anledning att skriva dem. Ta reda på hur hjälpsamma och kunniga de verkar.
 • Se upp för leverantörer som säljer var och en av sina ”eteriska oljor” för samma pris. Detta garanterar inte att oljorna inte är rena eller av god kvalitet, men det skriker verkligen av oro. Generellt sett borde till exempel Neroli, Jasmine och Rose kosta mycket mer än Geranium och Ylang Ylang och alla som är ansedda när det gäller att sälja eteriska oljor bör inse det och bör vara medveten om att att sälja alla oljor till samma pris är en röd flagga för kunniga. konsumenter. En patchouli av god kvalitet kostar vanligtvis mer än Eucalyptus. De grundläggande, vanliga citrusoljorna inklusive Sweet Orange-oljor är några av de billigaste oljorna.
 • När du köper eteriska oljor lokalt, se efter oljor som har damm på toppen av flaskorna eller lådorna. Detta är en indikation på att oljorna har suttit runt. Allt eftersom tiden går oxiderar de flesta oljor, förlorar sina terapeutiska egenskaper och deras arom minskar. Flaskorna bör förslutas så att oljan inte kan förorenas av andra kunder. En fördel med att köpa oljor personligen är att de ofta tillhandahåller ”testare” flaskor så att du kan utvärdera aromen. Tänk dock på att den eteriska oljan i testarna inte nödvändigtvis återspeglar den exakta aromen av oljan du kommer att få eftersom testflaskorna är mer benägna att oxidera på grund av hur många gånger flaskorna öppnas och stängs. Dessutom är testarna inte alltid från samma parti.
 • Även om jag ofta handlar och stöttar ett antal hälsokostbutiker i mitt område och inte vill avskräcka någon från att stödja deras lokala holistiska hälsorelaterade butiker, är de produkter som är uppenbart frånvarande i min kundvagn i hälsokostbutiker viktiga eller bärare oljor. Jag är inte ett fan av att köpa eteriska oljor i hälsokostbutiker då oljorna inte säljer särskilt snabbt och har större risk att åldras/oxideras när de sitter på sina hyllor. Dessutom tenderar de varumärken som vanligtvis säljs i hälsokostbutiker (men inte alltid) att vara oljor av lägre kvalitet eller riskerar att förvaras på ett mindre än optimalt sätt (dvs. när de inte finns på hyllan, förvaras de i ett varmt förvaringsområde som kan vara skadligt för oljan). Det finns förvisso undantag, men hälsobutiksägare och deras personal vet i allmänhet inte så mycket om eteriska oljor som återförsäljare och leverantörer som specialiserar sig på eteriska oljor och aromaterapi, ofta med ägare som aktivt och formellt har studerat och arbetat med oljorna.
 • Undvik att köpa oljor från återförsäljare/leverantörer som inte tillhandahåller den eteriska oljans botaniska namn (latinska namn), ursprungsland eller utvinningsmetod. Jag har köpt oljor av god kvalitet från företag som inte bryr sig om att lista denna information (även om jag kontaktar dem för att bekräfta denna information innan köpet), men jag undrar ofta varför någon verkligt kunnig leverantör inte skulle inse vikten av att automatiskt inkludera denna information . Till exempel finns det flera sorter av Bay, Cedarwood, Chamomile, Eucalyptus och så vidare. Var och en erbjuder olika terapeutiska egenskaper. Ursprungslandet för oljor är också viktigt eftersom klimatet och markförhållandena kan påverka oljans egenskaper. Är den där rosenoljan ånga destillerad eller är det en absolut? Alla bra aromaterapileverantörer bör inse nödvändigheten av att tillhandahålla denna information.
 • Flera företag säljer eteriska oljor via MLM och distributörsarrangemang. Det är förståeligt att du kanske vill lita på varje påstående och förslag som din älskade bästa vän, släkting eller till och med den där ”ärliga” vännen från kyrkan kan berätta för dig om de eteriska oljorna som han/hon så ivrigt försöker sälja till dig som distributör . Eteriska oljor erbjuder många imponerande fördelar. Om påståenden du hör låter för bra för att vara sanna är det dock okej att du är skeptisk. Var försiktig. Var försiktig. Det är säkrast att göra din egen självständiga läxa med hjälp av flera källor, och bekräfta användnings- och säkerhetsinformation först.
 • Det finns många välrenommerade återförsäljare och leverantörer av eteriska oljor och aromaterapi som säljer sina eteriska oljor online. Att köpa online ger dig möjligheten att handla med många fler välrenommerade företag än om du var begränsad till endast de företagen inom din lokalitet. Ansedda företag är experter på att buteljera och förpacka sina oljor på rätt sätt för transport.
 • Var dock mycket försiktig med att köpa eteriska oljor från Amazon. Jag handlar på Amazon för särskilda saker, men inte för eteriska oljor eller bäraroljor. När jag skriver detta tror jag inte att Amazon gör något för att ”verifiera” äktheten eller kvaliteten på de eteriska oljemärkena som de säljer. Dr Robert Pappas från Essential Oil University har testat ett urval av eteriska oljor från olika eteriska oljebolag som säljer via Amazon och har hittat ett alarmerande antal problem med förfalskning. Även för oljor som har fantastiska betyg. Med det sagt vill jag vara tydlig med att jag inte menar att antyda att varje märke eller eterisk olja som säljs via Amazon är förfalskade. Jag känner till minst ett högt respekterat märke av eteriska oljor som erbjuder sina oljor via Amazon (utöver att sälja dem via sin egen webbplats). Min poäng är att uttrycka att det finns anledning att vara mycket flitig och mycket försiktig om man överväger att köpa eteriska oljor via Amazon.
 • Utbilda dig själv om FDA:s riktlinjer för eteriska oljor och aromaterapiprodukter. För mer information, läs FDA Regulation of Aromatherapy Products .
 • Organiska oljor är vanligtvis överlägsna icke-ekologiska oljor. Läs artikeln om organiska eteriska oljor för mer information.
 • Var försiktig när du köper eteriska oljor från företag som främst säljer till mat & dryck eller parfymindustrin. Vissa leverantörer som främst säljer till dessa industrier kan ha andra mål med köp och försäljning av sina eteriska oljor än målen för leverantörer som säljer oljor specifikt för terapeutisk aromaterapianvändning. Restaurang- och parfymindustrin efterfrågar vanligtvis eteriska oljor som har en standardiserad (konsekvent) arom eller smak. Oljorna som säljs av dessa källor kan omdestilleras för att ta bort eller lägga till specifika beståndsdelar (naturliga kemikalier som finns i oljorna). Dessa omdestillationer eller förfalskningar är i allmänhet inte lika fördelaktiga. Det kan dock vara frestande att handla hos sådana leverantörer eftersom deras priser kan vara billigare. Om du vill köpa från en sådan leverantör, fråga först och fråga om deras metoder.
 • De flesta av oss behöver se hur mycket vi spenderar. Det är väldigt frestande att köpa eteriska oljor från de företag som säljer dem för det lägsta priset. Pris ensamt är inte en indikation på kvalitet, men det kan det vara. Kunniga leverantörer som spenderar otaliga timmar på att hitta kvalitetsoljor, betalar de dyra avgifterna för att testa sina oljor (se länkarna längst ner på sidan för att lära dig mer om testning av eteriska oljor) och tillhandahåller resultaten till kunder och tillhandahåller gratisprover på begäran borde med rätta ta mer betalt för sina eteriska oljor än återförsäljare som har oljor som de köpt från de billigaste källorna. 
 • När du väljer att prova en viss leverantör, gör en liten första beställning och be om prov (be inte om ett prov på allt, ärligt talat om 2-4 prover av oljor som du är uppriktigt intresserad av att köpa). Målet är att ta reda på om detta är en leverantör som du är nöjd med utan att slösa dina pengar på stora beställningar som du kanske inte är nöjd med.
 • Det är kostsamt och tidskrävande för leverantörer att tillhandahålla prover. Vissa leverantörer och leverantörer får ett överväldigande antal förfrågningar om gratisprover. Det kan vara svårt för leverantörer att avgöra legitima och ärliga provförfrågningar från de som bara letar efter gratisprodukter och som inte har för avsikt att någonsin lägga en framtida beställning. Därför behöver vissa leverantörer ta ut en liten avgift för att tillhandahålla prover. Dessa policyer bör inte återspegla dåligt på säljaren.
 • Var försiktig med att köpa oljor från resande försäljare som etablerar sig på gatumässor, bondemarknader, hantverksshower, festivaler eller andra tidsbegränsade evenemang. Vissa resande försäljare vid dessa evenemang kanske vet att deras kunder inte har någon regress mot dem efter att evenemanget är över. Jag vill vara mycket försiktig här eftersom det verkligen finns mycket välrenommerade, erfarna säljare vid sådana evenemang, och vissa leverantörer har en väl respekterad , stark, lokal och permanent närvaro i området för showen/festivalen. Detta är en varning för nybörjare som inte kan bedöma kvaliteten på ett tillförlitligt sätt till en början, och jag litar på att erfarna, ärliga leverantörer förstår denna försiktighetsåtgärd. När du överväger ett köp, fråga försäljaren om detaljer om deras upplevelse och var deras verksamhet är fysiskt belägen. Etiska och erfarna leverantörer svarar i allmänhet gärna på detaljerade frågor om sina produkter/oljor och tenderar att fullt ut respektera vikten av kvalificerande frågor. De borde mer än gärna dela sin bakgrund med dig.

 

Aktuellt

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtor

Fördelarna med att använda eteriska oljor för ryggsmärtorIntroduktion Eteriska oljor är naturliga föreningar som utvinns från växter, frukter och andra delar av naturen. De används för att skapa dofter, smakämnen och mediciner. Eteriska oljor har många terapeutiska...

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammation

Topp 10 eteriska oljor för svullnad och inflammationInflammation spelar en avgörande roll i kroppens naturliga immunsvar. Efter en skada eller infektion, när inflammation uppstår, reagerar ditt immunsystem genom att öka blodflödet till det drabbade området och...

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasa

Eteriska oljor för att stoppa dig från att people pleasaVi har alla varit där - speciellt vid den här tiden på året, eftersom vi är mitt i decembers julrus - i det ögonblicket när vi har så många krav på oss och vår kropp skriker "inte mer, jag behöver vila ”....

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magi

Eteriska oljor och nyårsritualer för att komma åt din inre magiNär vi välkomnar det nya året och släpper taget om det gamla, tänkte vi att nu skulle vara en underbar tid att minnas hur vi kan få tillgång till vår inbyggda magi för att skapa vår egen glädje inför detta...

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personer

Eteriska oljor för högkänsliga personerOm det är något jag känner till så är det att vara en "mycket känslig" - eller kanske "neurodivergent" - person - och jag vet att många människor som naturligt dras till eteriska oljor ofta också är det. Det är som om naturen...

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesen

Omfamna vinterns långsammare takt för att slå vinterbluesenNär vi tänker på pittoreska vinterscener kan vi föreställa oss människor omgivna av en vacker snöig miljö, med glittrande snöflingor som faller och krispig vit snö under fötterna. Realistiskt sett får vi...

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek

Eteriska oljor för djupare självkärlek"Självkärlek" har blivit lite av ett "buzz word" i världen av helande och självupptäckt - och den verkliga kraften i det underskattas ofta. Vi kan ofta felaktigt tänka på "självkärlek" som vad jag faktiskt skulle beskriva som...